Τιμή στους ήρωες του ’21 από την ομάδα «ΖωΔρω»

Ηράκλειο
Τιμή στους ήρωες του ’21 από την ομάδα «ΖωΔρω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικαστική παρέμβαση από την ομάδα «ΖωΔρω»

Μια ακόμη πανέμορφη και επίκαιρη δράση σ' ένα τοιχίο παλιό και ξεχασμένο κοντά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, με την παρότρυνση του διευθυντή Αντώνη Περισυνάκη, πραγματοποίησε η ομάδα "ΖωΔρω".

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές της ομάδας ζωγράφισαν τους ήρωες του 1821, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και ενόψει της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για ένα μικρό αφιέρωμα ως ελάχιστο φόρο τιμής σ' αυτούς στους οποίους χρωστάμε την ελευθερία μας!

Στους προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας και έδωσαν τα πάντα για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και ενωμένοι.

Παράλληλα τα μέλη της ομάδας έγραψαν αποφθέγματά τους, ενώ στην όλη δράση συμμετείχαν παιδιά αλλά και ενήλικες.

Τα μέλη της ομάδας ευχαριστούν πολύ τις ζωγράφους Νίκη Καρανοβα και Νικόλ Πύθα, όπως επίσης τον διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού Αντώνη Περισυνάκη, που πάντα, όπως λένε, τους παροτρύνει με νέες ιδέες και αγαπά την τέχνη και τον πολιτισμό!

Παράλληλα, ευχαριστούν θερμά την Ευαγγελία Μαλλιωτάκη, τη Μαρία Μωραΐτη και τον Ανδρέα Κυπραίο, που στήριξαν και βοήθησαν σ' αυτή τη δράση, καταλήγοντας στο εξής: «"Ζω Δρω" με αγάπη για όλους αυτούς που έφυγαν... και γι' όλους όσους περνούν, διαβάζουν και θυμούνται την Ιστορία μας και τη μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές. Είναι ένα κίνητρο για να ξεκινήσει η κουβέντα και να μάθουμε γιατί η γνώση μάς πάει μπροστά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News