Δήμος Φαιστού: Γέμισε Ελληνικές σημαίες η πλατεία 25ης Μαρτίου

Ηράκλειο
Δήμος Φαιστού: Γέμισε Ελληνικές σημαίες η πλατεία 25ης Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Με ελληνικές σημαίες γέμισε η πλατεία 25ης Μαρτίου μπροστά από το Δημαρχείο στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, η πλατεία αποφασίστηκε συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά να δίνει το μήνυμα προς όλο το Δήμο, αλλά και τη χώρα, των αξιών που μεταλαμπάδευσε η Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα από την Επανάσταση του 1821.

«Γνωρίζουμε πως ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 πραγματοποιείται υπό αντίξοες συνθήκες, ωστόσο θεωρούμε χρέος μας προς όλους τους πολίτες και τις επόμενες γενιές να δώσουμε ένα διαφορετικό χρώμα κι έναν διαφορετικό τόνο, στην φετινή επέτειο» αναφέρει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Φαιστού για να προσθέσει:

«Από φέτος και σε κάθε εθνική επέτειο, η πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο θα σημαιοστολίζεται με αντίστοιχο τρόπο για να μας θυμίζει τους αγώνες για την ελευθερία, αλλά και την παγκοσμιότητα της προσπάθειας όλων των Ελλήνων που πάσχισαν για ένα καλύτερο αύριο. Αυτός ο αγώνας κι αυτές οι προσπάθειες ας γίνουν ο δικός μας φάρος για το μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι, με εντολή του Δημάρχου Φαιστού, ελληνικές σημαίες τοποθετήθηκαν ακόμα και στον πιο απομακρυσμένο οικισμό του Δήμου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News