Αποκαταστάθηκε το μνημείο του εμβληματικού οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη στον Δήμο Μαλεβιζίου

Ηράκλειο
Αποκαταστάθηκε το μνημείο του εμβληματικού οπλαρχηγού Ηρακλή Κοκκινίδη στον Δήμο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αποκατάσταση του μνημείου του προχώρησε ο Δήμος Μαλεβιζίου

Στην αποκατάσταση του Μνημείου του οπλαρχηγού του Μαλεβιζίου Ηρακλή Κοκκινίδη που βρίσκεται στο Γάζι προχώρησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Η αποκατάσταση του χώρο αποτίει φόρο τιμής στον εμβληματικό ήρωα που διακρίθηκε στην Κρητική Επανάσταση και αποτελεί δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος Μαλεβιζίου εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας ανέφερε:

«Η ελάχιστη τιμή για ένα μεγάλο ήρωα του τόπου μας. Λίγο έξω από τη δυτική είσοδο του Γαζίου απέναντι στην έξοδο για τον ΒΟΑΚ, βρίσκεται το μνημείο προς τιμήν του εμβληματικού οπλαρχηγού του Μαλεβιζίου-Τεμένους Ηρακλή Κοκκινίδη.

Ο κρητικός αυτός ήρωας διακρίθηκε στην Κρητική Επανάσταση του 1866 και σκοτώθηκε το 1868. Η φήμη του αγωνιστή αυτού ξεπέρασε τα κρητικά σύνορα…

Ιστορίες και θρύλοι, αναφορικά με τη ζωή και τον τραγικό του θάνατο παραδίδονται ακόμα από γενιά σε γενιά σε ολόκληρη την Κρήτη…

Είμαστε υπερήφανοι για τον αγωνιστή της ελευθερίας του τόπου μας, ενάντια στον οθωμανικό ζυγό! Δεν ήμασταν όμως υπερήφανοι για την εικόνα του μνημείου και αυτό έπρεπε να αλλάξει!

Αποκαθιστούμε το μνημείο προς τιμήν ενός δικού μας ήρωα, που η προσφορά του ξεπέρασε τα στενά όρια του τόπου μας: Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τέτοιου μεγέθους ανθρώπους που κράτησαν όρθιο το φρόνημα του λαού μας σε συνθήκες βαριάς σκλαβιάς…

Το παραδίδουμε σήμερα στους δημότες και τους επισκέπτες, με συγκίνηση και σεβασμό, μπροστά και στην επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Ας φροντίσουμε όλες και όλοι οι πολύτιμες μνήμες μας, τα μνημεία και οι χώροι που φιλοξενούνται, να τιμούν και να είναι αντάξια των θυσιών και των επιτευγμάτων που μας κρατούν ακόμα και σήμερα όρθιους και δυνατούς».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News