Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου - Ρεθύμνου για ατομικά τεστ: «Δεν έχουμε ουδεμία γνώση»

Ρέθυμνο
Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου - Ρεθύμνου για ατομικά τεστ: «Δεν έχουμε ουδεμία γνώση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ανακοινώσεις για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση της κυβέρνησης

Καμία ενημέρωση δεν έχουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Ρεθύμνου για τα self rapid test COVID-19 από τα φαρμακεία που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση και περιμένουν ενημέρωση για το θέμα.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου:

Οι φαρμακοποιοί του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου,  ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για την πρόθεση της κυβέρνησης να διανείμει μέσω των φαρμακείων, δωρεάν rapid  self tests στο κοινό και σε αριθμό που αντιστοιχεί σε ένα τεστ ανά ΑΜΚΑ κάθε εβδομάδα .Καθώς ουδεμία συνεννόηση υπήρξε ανάμεσα στους φαρμακευτικούς συλλόγους και την πολιτεία , βρισκόμαστε σε αναμονή για να μας κοινοποιηθούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας αυτής.

Οι φαρμακοποιοί  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, βρισκόμαστε πάντοτε δίπλα στον ασθενή και δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε οποιαδήποτε σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης self test.

Η διανομή self test αναμένεται να αρχίσει από τα τέλη του Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, συνεπώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν καθόλου διαθέσιμα τεστ στα φαρμακεία" .

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου :

«Αξιότιμοι συμπολίτες,

Καθώς υπήρξαν κυβερνητικές ανακοινώσεις αλλά και πλήθος δημοσιευμάτων σχετικά με τη διάθεση self rapid test –COVID-19 από τα φαρμακεία, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι :

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι φαρμακοποιοί και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι ως φορείς, δεν έχουμε ουδεμία επίσημη ενημέρωση από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με τις ανακοινώσεις αυτές. Δεν έχουμε ουδεμία γνώση ούτε για το σχεδιασμό, ούτε για τις τεχνικές λεπτομέρειες, ούτε για τα ίδια τα τεστ.

Οι όποιοι σχεδιασμοί εμπλέκουν και αφορούν άμεσα τις παρεχόμενες υπηρεσίες των φαρμακοποιών, προκειμένου να είναι επιτυχείς, οφείλουν να γίνονται με πνεύμα καλοπροαίρετης και συνεργατικής διάθεσης αλλά και με σαφές πλαίσιο οργάνωσης και σχεδιασμού.

Οι φαρμακοποιοί είμαστε σταθερά παρόντες στο πλευρό του κοινού, στις δράσεις για την αντιμετώπιση τις πανδημίας και της προάσπισης της δημόσιας υγείας, έχοντας ήδη συνδράμει στον αντιγριπικό εμβολιασμό 4 εκατομμυρίων συμπολιτών μας, στον προγραμματισμό εμβολιασμού COVID-19, στην διαρκή ουσιαστική ενημέρωση και συμβουλευτική του κοινού».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News