Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο - Επώνυμη καταγγελία: «Μοιράζουν σκανδαλωδώς ως μέρισμα χιλιάδες ευρώ»

Τι συμβαίνει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο με τα «περισσευούμενα» από το κονδύλι των υπερωριών

Απίστευτη αποκάλυψη για τα οικονομικά στον χώρο της Δημόσιας Υγείας, στα όρια σκανδαλώδους πρόκλησης και μάλιστα μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, εν μέσω πανδημίας της COVID-19, προκύπτει με βάση επώνυμη καταγγελία εργαζομένου στις διοικητικές υπηρεσίες, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, που λαμβάνει - αν και απρόβλεπτα - μεγάλη έκταση και πρωτοφανείς διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", η υπόθεση "έσκασε" την περασμένη Παρασκευή, θέτοντας σε "συναγερμό" τη Διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε και τον "ασκό του Αιόλου" τόσο για το θέμα, όσο και για παράπλευρα ζητήματα, όπως "εικονικές" παρουσίες προσωπικού και πλασματικές υπερωρίες σε απογευματινά ιατρεία, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχει και θέμα, με άλλη μορφή ενδεχομένως, και στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, όταν μία εργαζόμενη του νοσοκομείου, με απασχόληση τα τελευταία 23 χρόνια στο διοικητικό προσωπικό, έστειλε επώνυμα καταγγελία προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Βενιζέλειου Γ.Ν. Ηρακλείου, τον διοικητή Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου και την αναπληρώτρια διοικήτρια Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου, υπεύθυνη για την οικονομική διαχείριση του Βενιζελείου. Ταυτόχρονα η υπόθεση πήρε ευρύτερες διαστάσεις, αφού η επιστολή-καταγγελία κοινοποιήθηκε στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, τη Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου, την Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου, την Επιτροπή Απογευματινών Ιατρείων του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου, αλλά και τον Σύλλογο Εργαζομένων του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου.

Στην "καυτή" αυτή επιστολή, η καταγγέλλουσα αρχικά περιγράφει πως συνήθιζε σε δύσκολες, για την εκάστοτε κλινική, περιόδους να παραμένει στην υπηρεσία και τα απογεύματα, καθώς επίσης και να εργάζεται, είτε με φυσική παρουσία είτε και από το σπίτι, σε ώρες εκτός ωραρίου ακόμα και σαββατοκύριακα. Για όλες αυτές τις ώρες εργασίας μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2020 δεν είχε, όπως υποστηρίζει, λάβει ούτε ένα ευρώ αμοιβής και τούτο παρά το γεγονός ότι είναι σε γνώση τόσο του διευθυντή Διοικητικού, όσο και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις υπηρεσίες των οποίων παρείχε γραμματειακή υποστήριξη, καθώς και της προϊσταμένης της. Από τον Οκτώβριο του 2020 και ύστερα από την καθοριστική παρέμβαση του διοικητή του νοσοκομείου, ελάμβανε ως αμοιβή για την υπερωριακή της απασχόληση το ποσό των 6,25 ευρώ ανά ώρα και μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί στο ανώτατο όριο των 30 ωρών για υπερωρίες της κατηγορίας της, δηλαδή στο ποσό των 172,00 ευρώ.

Η πρωτοφανής αποκάλυψη

Όμως, στην ίδια επιστολή-καταγγελία, η εν λόγω υπάλληλος κάνει μια αναφορά που έχει ήδη προκαλέσει "σεισμό" στο εσωτερικό του νοσοκομείου, αφού, όπως αποκαλύπτει, τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί πλέον σε «εθιμικό θεσμό» η ακόλουθη διαδικασία: Ποσά που περισσεύουν από τον προϋπολογισμό των υπερωριακών αμοιβών που κάθε χρόνο και ανά μήνα, με ειδικό κωδικό, έχουν εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας και αποσταλεί από το Γενικό Λογιστήριο γι' αυτές τις ανάγκες, αντί να επιστραφούν ή να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών, για τους επόμενους μήνες, να μοιράζονται ως "bonus" μεταξύ των εργαζομένων.

Στην καταγγελία της μάλιστα χαρακτηρίζει το υπόλοιπο αυτό ως «μέρισμα», διατύπωση που, ως φαίνεται, έχει καθιερωθεί ατύπως.

Η όλη διαδικασία παραπέμπει σε μεθόδους και τακτικές που επικρατούν σε ιδιωτικές εταιρείες, που λειτουργούν με αποδόσεις μερισμάτων σε μετόχους, αν και επιτελείται μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο με χρήματα που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο, και ακολουθούν τις διαδικασίες του δημόσιου λογιστικού, σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές της καταγγέλλουσας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, το ποσό αυτό μόνο με το κλείσιμο του 2020 ανήλθε ως "περίσσευμα" στις 400 χιλιάδες περίπου ευρώ!!!

Στην καταγγελία της αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«... Είθισται τα τελευταία χρόνια τα ποσά που περισσεύουν από τον προϋπολογισμό των υπερωριακών αμοιβών εκάστου έτους (!) να διανέμονται από τη Διεύθυνση Διοικήσεως (!), υπό τη μορφή μερίσματος (!!!), στο διοικητικό προσωπικό και όχι μόνο, όχι όμως εξίσου προς όλους, αλλά κυμαινόμενα με κριτήρια που κατά τα φαινόμενα σχετίζονται με τα χρόνια υπηρεσίας και την εργασιακή κλίμακα κάθε εργαζομένου. Τον περασμένο Ιανουάριο έλαβε χώρα η διανομή του υπολοίπου των υπερωριακών αμοιβών του 2020 κατά τρόπο που προκάλεσε έκπληξη και πολλά ερωτηματικά στους αποδέκτες και όχι μόνο...».

Η "σκανδαλώδης" μοιρασιά

Με βάση και την έγγραφη αυτή καταγγελία, προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά με ευρύτερες διαστάσεις, αφού μιλάμε για οικονομική διαχείριση δημόσιου χρήματος, το οποίο έχει προϋπολογιστεί και διατεθεί μέσα από συγκεκριμένο κωδικό, μόνο για υπερωριακή αμοιβή, άρα δεν μπορεί να διατεθεί πουθενά αλλού. Κανονικά, εφόσον υπάρχει περίσσευμα, είτε θα έπρεπε να επιστραφεί στο υπουργείο Υγείας (και μάλιστα σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης, όπου οι πόροι είναι ζωτικής σημασίας), είτε να αξιοποιηθεί και πάλι για τον ίδιο λόγο τους επόμενους μήνες, για κάλυψη αμοιβών για υπερωρίες που έχουν πράγματι διενεργηθεί και όχι ως bonus- "μέρισμα", όπως αποκαλείται απ' όσους γνωρίζουν ή λαμβάνουν μέρος στη διαδικασία της μοιρασιάς.

Ερωτηματικό επίσης προκύπτει σχετικά με το πώς νομιμοποιείται η Διεύθυνση των Διοικητικών Υπηρεσιών - εφόσον ισχύει, όπως υποδεικνύεται στη σχετική επώνυμη καταγγελία - με τίνος εντολή και κάλυψη, να προβαίνει σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Δηλαδή στην κατανομή του υπολοίπου ως bonus, στο τέλος του κάθε έτους και μάλιστα τα τελευταία χρόνια - αφού ο κωδικός του προϋπολογισθέντος ποσού για υπερωριακές αμοιβές είναι συγκεκριμένος και δεν μπορούν τα ποσά αυτά να διατεθούν για άλλους λόγους.

Άραγε εμφανίζει "εικονικές-πλασματικές" εφημερίες κάθε μήνα ή συγκεκριμένους μήνες και ποιους; Κυρίως δε, πώς το μοιράζει ως "μέρισμα" (πράξη προδήλως εκτός νόμου), όταν μιλάμε για δημόσιο νοσοκομείο και πράξεις με βάση το δημόσιο λογιστικό;

Πληρώνει τις υπερωρίες μήπως με χρονο-καθυστέρηση ανά μήνα και στο τέλος του χρόνου μοιράζει ό,τι περίσσεψε από τα προϋπολογισθέντα, με δικά της μάλιστα κριτήρια, μεταξύ του διοικητικού προσωπικού;

Επιπλέον, προκύπτει και άλλο βασικό ερώτημα:

Αφού στο τέλος του χρόνου μοιράζει το περίσσευμα του προϋπολογισθέντος ποσού για υπερωριακές αμοιβές, και δεσμευμένου ταυτόχρονα σε συγκεκριμένο κωδικό από το υπουργείο Υγείας, προς το νοσοκομείο, αυτό σημαίνει ότι συστηματικά - γιατί, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αυτό συμβαίνει «τα τελευταία χρόνια» - προκύπτει περίσσευμα από τις υπερωριακές αμοιβές. Όπως ήδη αναφέραμε, μόνο για το 2020, στο κλείσιμο του έτους, κατά πληροφορίες αυτό το "περίσσευμα" υπολογίζεται στις 400 χιλιάδες ευρώ.

Πώς και γιατί λοιπόν δεν έχει εντοπιστεί τόσο καιρό το λογιστικό αυτό λάθος από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Υ.ΠΕ. και του υπουργείου, στον υπολογισμό των υπερωριακών αμοιβών; 

ΣΟΒΑΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Η καταγγέλλουσα θέτει θέμα νομιμότητας του "bonus"

Στην επιστολή-καταγγελία, η ίδια η εργαζόμενη στο διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου αναφέρει χαρακτηριστικά: «... Από τα παραπάνω γεννώνται σοβαρά ερωτηματικά που χρήζουν διερεύνησης και διευκρίνισης: Με ποια νομιμοποίηση και με ποια κριτήρια το υπόλοιπο προϋπολογισμού που δε δαπανήθηκε μοιράζεται στο προσωπικό του νοσοκομείου; Το γεγονός ότι πρόκειται για "δώρο" που έχει επικρατήσει να δίδεται κατά τρόπο εθιμικό και μάλλον παράτυπο δικαιολογεί τη διανομή αυτού κατά το δοκούν; Δικαιολογείται με κάποιο τρόπο η ενίσχυση ορισμένων εις βάρος των υπολοίπων;».

ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Μοιράζουν το παράτυπο "bonus" με αυθαίρετο και άνισο τρόπο

Το ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερο "ενδιαφέρον" στα σημεία όπου, με αφορμή τον τρόπο που γίνεται η μοιρασιά αυτού του εκτός νομιμότητας "δώρου" από το περίσσευμα της υπερωριακής αμοιβής, η καταγγέλλουσα στην ίδια επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

«...Ειδικότερα, παρατηρήθηκαν τα εξής:

Διοικητικός υπάλληλος ΤΕ και μάλιστα με ένα χρόνο λιγότερης υπηρεσίας από μένα, που όμως δεν εργάζεται υπερωριακά, έλαβε το ποσό των 334,00 ευρώ!!!

Διοικητικός υπάλληλος ΤΕ με ένα χρόνο λιγότερης υπηρεσίας από μένα, που δεν εργάζεται στα απογευματινά ιατρεία αλλά παρ' όλα αυτά αμείβεται κάθε μήνα εδώ και χρόνια για απογευματινές ώρες με αμοιβή 7,8 ευρώ ανά ώρα (!!), έλαβε ως μέρισμα το ποσό των 334,00 €.

Διοικητικός υπάλληλος ΔΕ, που λαμβάνει κάθε μήνα εδώ και πολλά χρόνια αμοιβή από τα απογευματινά ιατρεία (7,8 €/ώρα!!), χωρίς φυσικά να εργάζεται σε αυτά, και με τον οποίο έχουμε ακριβώς τα ίδια χρόνια υπηρεσίας, έλαβε το ποσό των 269,00 €.

Προσωπικά έλαβα το συνολικό ποσό των 214,00 €, εκ των οποίων το ποσό των 172,00 € αφορά στις υπερωρίες που έκανα τον Ιανουάριο 2021, με αποτέλεσμα, αφαιρουμένων αυτών, να λάβω τελικά ως μέρισμα το ποσό των 42,00 ευρώ!!!! Αντίστοιχα μειωμένα ποσά (κατά 80 έως 150 ευρώ κατά περίπτωση) έλαβαν και άλλοι συνάδελφοι, που ομοίως λαμβάνουν υπερωριακή αμοιβή και εργάζονται στο γραφείο κινήσεως τις ημέρες εφημερίας του νοσοκομείου και που αμείβονται ως υπερωριακή εργασία ανάλογα με την κατηγορία και το κλιμάκιο στο οποίο ανήκουν.

Με άλλα λόγια, κατά τη διαδικασία διανομής του μερίσματος, οι διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου διακρίθηκαν, εντελώς αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το εάν εργάζονται υπερωριακά ή όχι, με τους πρώτους να λαμβάνουν ποσά κατά πολύ μικρότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αντιθέτως δε φάνηκε να επηρεάστηκαν ουδόλως όλοι όσοι εργάζονται, ή ορθότερα φαίνεται να εργάζονται, στα απογευματινά ιατρεία, που μάλιστα αμείβονται υψηλότερα σε σχέση με όσους κάνουν υπερωρίες. Και λέω "φαίνεται" διότι, όπως είναι γνωστό, για την εργασία στα απογευματινά ιατρεία εκδίδεται μηνιαίο πρόγραμμα που περιλαμβάνει ονομαστικά τους υπαλλήλους που ύστερα από σχετική αίτησή τους πρόκειται να εργαστούν σε αυτά. Στην πραγματικότητα, συνηθίζεται να λαμβάνουν αμοιβή απογευματινών ιατρείων άτομα που ουδέποτε συμμετείχαν σε αυτά, αλλά, έτι περαιτέρω, διοικητικοί υπάλληλοι τμημάτων που δεν ανήκουν καν στα απογευματινά ιατρεία»!!!!

Και θέμα "εικονικής" υψηλά αμειβόμενης εργασίας

Αίσθηση προκαλούν όσα αναφέρει η καταγγέλλουσα σχετικά με τις "εικονικές υπερωρίες" στα απογευματινά ιατρεία:

«...Η εικονική, και υψηλά αμειβόμενη, εργασία στα απογευματινά ιατρεία (υπαρκτά και ανύπαρκτα), που μάλιστα φαίνεται να παραμένει στο εισοδηματικό απυρόβλητο, είναι σε γνώση της επιτροπής των απογευματινών ιατρείων και των λοιπών ιθυνόντων; Το βέβαιο είναι ότι τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και για τον λόγο αυτό ζητώ, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός μου, την αποκατάσταση των πραγμάτων και συγκεκριμένα: Να γίνει ανακατανομή του επιδόματος κατά τρόπο αξιοκρατικό ή, εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τη συμπλήρωση του ποσού που θα έπρεπε να λάβουμε όλοι όσοι αδικηθήκαμε προκειμένου να ευνοηθούν κάποιοι άλλοι.

Παρακαλώ για τις περαιτέρω ενέργειές σας για την εξομάλυνση των ανισοτήτων που ορισμένοι νόμισαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν».

Η αντίδραση της Διοίκησης του νοσοκομείου

Η εφημεριδα "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με τον διοικητή του Βενιζελείου, τον κ. Κώστα Τερζάκη, στον οποίο έθεσε το θέμα που αποκαλύπτεται από τη διανομή του ιδιότυπου αυτού "δώρου", που χρονολογείται εδώ και μερικά χρόνια.

Ένας "μποναμάς" στο τέλος κάθε χρόνου από το περίσσευμα του προϋπολογισθέντος ποσού για τις υπερωριακές αμοιβές, σύμφωνα πάντα με την επώνυμη καταγγελία εργαζόμενης του διοικητικού προσωπικού.

Ο ίδιος ο διοικητής απάντησε ότι από την περασμένη Παρασκευή και αφότου έλαβε επίσημα γνώση της γραπτής καταγγελίας, αντέδρασε διατάσσοντας άμεσα Προκαταρκτική Εξέταση, την οποία ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, συντονιστής-διευθυντής Παθολογικής Ογκολογίας. Παράλληλα, ο διοικητής του Βενιζελείου, ο κ. Τερζάκης, ζήτησε ήδη τη συνδρομή της νομικής συμβούλου του νοσοκομείου στην υπόθεση, καθώς θα πρέπει να ερευνηθεί αν υπάρχει και "μηχανισμός" και μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε γι' αυτή την εκτός δημοσίου λογιστικού πράξη.

Μάλιστα, ο κ. Τερζάκης εξέφρασε την απορία του, «από τη στιγμή που υπάρχει ένα τέτοιο περίσσευμα, θα έπρεπε εγώ ο ίδιος ή η υποδιοικήτρια που, λόγω κατάρτισης στα οικονομικά, που έχει αναλάβει τα της οικονομικής διαχείρισης του νοσοκομείου, να έχουμε πληροφορηθεί άμεσα το γεγονός, κι όχι να το πληροφορηθούμε μέσω μιας καταγγελίας».

Ο κ. Τερζάκης είπε ότι αναμένει το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης και ότι αμέσως μετά θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσει σε κατεπείγουσα ΕΔΕ ή άλλη διαδικασία.

ΠΙΕΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ

Τα ερωτηματικά από την επιστολή- καταγγελία

Είναι προφανές ότι όσα αποκαλύπτονται σήμερα από την επώνυμη καταγγελία της εργαζόμενης του διοικητικού προσωπικού στο Βενιζέλειο, έχοντας ήδη οδηγήσει τον διοικητή του νοσοκομείου να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, γεννούν ακόμη πιο πιεστικά για έλεγχο ερωτήματα, ακόμη και σταχυολογώντας την επιστολή-καταγγελία της: «...λαμβάνω ως αμοιβή για την υπερωριακή μου απασχόληση το ποσό των 6,25 ευρώ ανά ώρα και μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί στο ανώτατο όριο των 30 ωρών για υπερωρίες της κατηγορίας μου, δηλαδή στο ποσό των 172,00 ευρώ».

Με άλλα λόγια, δηλώνει ότι παίρνει το μέγιστο, άρα δεν μπορεί να πάρει παραπάνω ως υπερωρίες.

Ανεξάρτητα από αυτό, πώς είναι δυνατόν να εξαντλούν όλοι οι εργαζόμενοι κάθε μήνα το μέγιστο των υπερωριών τους και να εξακολουθεί να περισσεύει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, που καταλήγει να διανέμεται ως "μέρισμα" στο τέλος κάθε χρόνου; Άρα, μήπως έτσι εννοεί την καταφυγή σε "πλασματικές υπερωρίες" ως σύστημα από κάποιους, προκειμένου να επωφελούνται "τα τελευταία χρόνια" από τη μοιρασιά του περισσεύματος ως "δώρο";

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα κίνητρα της υπαλλήλου, παρά μόνον να τα υποθέσουμε, αν κρίνουμε από τα όσα αναφέρει η ίδια στην επιστολή της:

«...η παραπάνω συμπεριφορά μου δεν έτυχε της ανάλογης εκτίμησης από πλευράς Διοικήσεως...».

Τελικά, ποιος όμως καθιέρωσε αυτά τα κριτήρια και τους κανόνες για τη "μοιρασιά" της υπέρβασης (μη πραγματοποιηθέντων υπερωριών ανά μήνα), ενός ποσού δημόσιου προϋπολογισμού που διατίθεται για συγκεκριμένους λόγους, δηλαδή υπερωρίες και σε συγκεκριμένη κατηγορία του προσωπικού;

Για να δικαιολογηθεί ως εναπομείναν ποσό, υπέρβαση κ.λπ., θα πρέπει πρώτα-πρώτα η ύπαρξή του, και μάλιστα στο τέλος του χρόνου, να δικαιολογηθεί γιατί δε δαπανήθηκε εγκαίρως, δηλαδή για το διάστημα που πραγματοποιήθηκαν οι υπερωρίες, τις οποίες προβλεπόταν να καλύψει.

Ακόμη κι αν λαμβάνονταν υπόψη ότι θα μπορούσε να μεσολαβεί ένα εύλογο διάστημα που δικαιολογείται από την καθυστέρηση των απαιτούμενων νόμιμων ενεργειών, δηλαδή υπολογισμοί, εγκρίσεις κ.λπ. Τώρα, πώς όλα αυτά συμβαίνουν σε μόνιμη βάση και μάλιστα στο τέλος του χρόνου, στο Βενιζέλειο, αυτό είναι ένα ερώτημα που θα μπορεί ενδεχομένως να απαντηθεί σε άλλου είδους έρευνες, για παράδειγμα εισαγγελικές.

Επιπλέον, είναι και ένα πρόσθετο, αλλά ωστόσο πολύ βασικό ερώτημα:

Πως εγκρίνονταν όλα αυτά τα χρόνια τα εντάλματα και από τον/την πάρεδρο του Ελεγκτικού; Μήπως δεν υφίσταται πλέον τέτοιος έλεγχος;

Επίσης, εντύπωση προκαλεί κι ένα ακόμη σημείο της επιστολής: «...κατά τη διαδικασία διανομής του μερίσματος, οι διοικητικοί υπάλληλοι του νοσοκομείου διακρίθηκαν, εντελώς αυθαίρετα και αναιτιολόγητα, σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το εάν εργάζονται υπερωριακά ή όχι...».

Δηλαδή, υπάρχουν και υπάλληλοι που αποζημιώνονται για υπερωρίες που δεν κάνουν; Αν ναι, τότε τι συμβαίνει; Μήπως έχει προκύψει διαμάχη μεταξύ αυτών που δεν κάνουν (αλλά, ωστόσο, πάντα έπαιρναν από το περίσσευμα!!) και μεταξύ αυτών που κάνουν μεν υπερωρίες, αλλά εισπράττουν και ποσά για υπερωρίες που δεν κάνουν;

Η έρευνα, είτε στο νοσοκομείο είτε από άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα πρέπει να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα:

Τελικά ποιοι κάνουν και ποιοι δεν κάνουν υπερωρίες;

Πότε τις κάνουν, πού τις κάνουν και πώς τις κάνουν;

Ποιοι πληρώνονται και για πόσες και ποιες πληρώνονται;

Κυρίως όμως, σε ποια πράξη νομιμότητας εντός του δημόσιου λογιστικού προκύπτει ότι, με βάση και την καταγγελία της συγκεκριμένης εργαζόμενης, «...είθισται τα τελευταία χρόνια τα ποσά που περισσεύουν από τον προϋπολογισμό των υπερωριακών αμοιβών εκάστου έτους (!) να διανέμονται από τη Διεύθυνση Διοικήσεως (!), υπό τη μορφή μερίσματος (!!!), στο διοικητικό προσωπικό και όχι μόνο...»;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια