Στη Βουλή το θέμα αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού Ι.Κ.Α. Χερσονήσου – «Ρημάζει ανεκμετάλλευτο»

Ηράκλειο
Στη Βουλή το θέμα αξιοποίησης του κτιρίου του παλιού Ι.Κ.Α. Χερσονήσου – «Ρημάζει ανεκμετάλλευτο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση με θέμα την αξιοποίηση του κτιρίου που στέγαζε τις υπηρεσίες του τ. ΙΚΑ Χερσονήσου, πραγματοποίησαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με τη συνυπογραφή των βουλευτών Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτη και Χανίων Παύλου Πολάκη.

«Συγκεκριμένα, στον Δήμο Χερσονήσου υπάρχει εγκαταλελειμμένο κτίριο, όπου στεγάζονταν οι υπηρεσίες του τέως Ι.Κ.Α. το οποίο απαξιώνεται και καταστρέφεται παραμένοντας κλειστό και ανεκμετάλλευτο, ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας.

Ο δρόμος γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ανοίξει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με το ολοκληρωμένο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.), με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, που ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Μάιο του 2015.

Επιπλέον, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου το 2016, δημιούργησε τους όρους, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιοποίηση της περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, επιτυγχάνοντας οικονομίες κλίμακας και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης.

Παρά την από 5/2/20 κοινοβουλευτική παρέμβαση για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, ουδέποτε δόθηκε απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο. Το κτίριο του τ. ΙΚΑ Χερσονήσου μένει να ρημάζει αναξιοποίητο.

Για τους λόγους αυτούς, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει, αν υπάρχει σχεδιασμός για την παραχώρηση της χρήσης ή της κυριότητας του κτιρίου που στέγαζε τις υπηρεσίες του τ. Ι.Κ.Α. Χερσονήσου, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος, ζητούν να μάθουν αν έχουν κατατεθεί προς το Υπουργείο προτάσεις από φορείς, με σχέδιο αξιοποίησης του συγκεκριμένου ακινήτου και αν ναι, ποιες είναι αυτές».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News