Ηράκλειο

Ηλεκτροπληξία υπέστη σκύλος λόγω στύλου – Η απάντηση του ΟΛΗ

Για ατυχές περιστατικό κάνει λόγο ο Οργανισμός Λιμένος

Ηλεκτροπληξία αλλά χωρίς σοβαρές συνέπειες υπέστη σύμφωνα με τον ΟΛΗ ένα σκυλάκι το οποίο βρέθηκε κοντά σε στύλο φωτισμού στο λιμάνι Ηρακλείου. Η διαρροή στο στύλο φαίνεται ότι ήταν η αιτία του κακού, χωρίς ευτυχώς πιο σοβαρές συνέπειες καθώς ο ιδιοκτήτης του σκύλου παρενέβη άμεσα. Όπως διευκρινίζει ο ΟΛΗ πρόκειται για χαμηλή τάση ρεύματος με αποτέλεσμα να μην συντρέχει λόγος ανησυχίας, εκφράζοντας τη λύπη για το ατυχές περιστατικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου:

«Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 συνέβη ένα ατυχές περιστατικό πλησίον της εισόδου του βόρειου λιμενοβραχίονα του Λιμένα Ηρακλείου.

Άμεσα ο αξιωματικός του Λιμεναρχείου ενημέρωσε τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΛΗ κ. Τσιμπλοστεφανάκη, όπου μαζί με τον Ηλεκτρολόγο του Οργανισμού προχώρησαν αρχικά στην περιμετρική ασφάλιση με ταινία του στύλου φωτισμού που παρατηρήθηκε η διαρροή και εν συνεχεία στην άμεση επιδιόρθωση του προβλήματος.

Ως γνωστόν οι στύλοι φωτισμού έχουν διπλή γείωση και σε περίπτωση βλάβης η τάση είναι πολύ χαμηλή, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων ή ζώων.

Παρά τον ενδελεχή έλεγχο που γίνεται από την Τεχνική Υπηρεσία του ΟΛΗ σε όλους τους στύλους φωτισμού, η υπερβολική υγρασία κατέστρεψε την ασφάλεια  του συγκεκριμένου στύλου, η οποία είναι προφυλασσόμενη μέσα σε ειδικό κουτί, με αποτέλεσμα να σημειωθεί διαρροή.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το ατυχές αυτό περιστατικό και την αναστάτωση που προκλήθηκε στον συμπολίτη μας. Στόχος μας ήταν και παραμένει η πιστή  τήρηση όλων των ενδεδειγμένων κανόνων ασφάλειας, ώστε άπαντες να απολαμβάνουν με ασφάλεια την επίσκεψη τους στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου».

(φωτογραφία αρχείου)

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια