Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Ζητούν μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων από τον κορωνοϊό

Ηράκλειο
Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Ζητούν μέτρα για την προστασία των εργαζόμενων από τον κορωνοϊό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα εργαζόμενου στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου»

«Μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα εργαζόμενου στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου, η εργοδοσία επιδίωξε με απαράδεκτο και εκβιαστικό τρόπο να μεταφέρει το κόστος για την διενέργεια τεστ στους εργαζόμενους. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να τους βάζει να υπογράφουν και να καταθέτουν 16€ μετρητά για την αγορά των τεστ! Ταυτόχρονα και προκείμενου να αποσπάσει τη συναίνεση τους αφήνει υπονοούμενα ότι θα τους βγάλει σε αναστολή.

Δεν φτάνει που καθημερινά οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στα σκουπίδια και σε ούτως ή άλλως συνθήκες ιδιαίτερα επιβαρυντικές για την υγεία τους, δεν φτάνει ο καθημερινός αγώνας επιβίωσης τους, η καθημερινή εκμετάλλευση, τώρα έρχεται η εργοδοσία, χωρίς ντροπή καιαξιοποιώντας τα κυβερνητικά πρωτόκολλα λάστιχο, να φορτώσει στους εργαζόμενους την ευθύνη και το κόστος διενέργειας των τεστ.

Καλούμε άμεσα όλους τους συνυπεύθυνους φορείς(Υπουργείο Εργασίας, ΕΟΔΥ, Δήμος Ηρακλείου, ΕΣΔΑΚ, ΣΕΠΕ)να βάλουν φρένο στην εργοδοσία και να προστατέψουν την υγεία των εργαζόμενων του εργοστασίου. Να υλοποιήσουν άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων:

  • Να πραγματοποιηθεί δωρεάν μοριακό τεστ σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους κι επανάληψη εντός τριών ημερών όπως προβλέπεται, με ευθύνη της εργοδοσίας καθώς και επαναλαμβανόμενα εβδομαδιαία τεστ. Να επιστραφούν τα χρήματα των εργαζομένων!
  • Άμεσα να γίνει απολύμανση του εργοστασίου!
  • Με ευθύνη ΕΟΔΥ, εργοδοσίας και Δήμου οι εργαζόμενοι στον ΚΔΑΥ να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα εμβολιασμού. Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα στα σκουπίδια, σε συνθήκες επικίνδυνες και ανθυγιεινές, σε χώρο που μπορεί να εξελιχτεί σε εστία υπερμετάδωσης.
  • Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία, καμία βλαπτική μεταβολή των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, με υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, αναστολή συμβάσεων κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους του εργοστασίου να συνεχίσουν στον δοκιμασμένο δρόμο του αγώνα, μέσα από το σωματείο τους. Να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Αλλά να εφαρμόσουμε τα δικά μας πρωτοκόλλα! Τα πρωτόκολλα της διεκδίκησης για όλα όσα έχουμε ανάγκη και για την προστασία της υγείας μας».

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News