«Λαϊκή Ενότητα»: Διαμαρτυρία ενάντια «στο αστυνομικό κράτος αυθαιρεσίας»

Ηράκλειο
«Λαϊκή Ενότητα»: Διαμαρτυρία ενάντια «στο αστυνομικό κράτος αυθαιρεσίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλεί τους πολίτες στη συγκέντρωση

Ραντεβού στις 17:00 στην πλατεία Ελευθερίας δίνει η Νομαρχιακή Ενότητα Ηρακλείου της «Λαϊκής Ενότητας» η οποία διαμαρτύρεται όπως αναφέρει για το «το εφιαλτικό αστυνομικό κράτος που θέλει να στήσει η κυβέρνηση να βρει απέναντι το μαζικό τείχος της αντίστασης του λαού, κάθε δημοκρατικού πολίτη»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Μια κυβέρνηση που οδηγεί στο θάνατο έναν απεργό πείνας, δε θα διστάσει να καταλύσει κάθε δικαίωμα

Οι εικόνες ντροπής που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας από τη  εντελώς απρόκλητη και ακραία βία και ξυλοδαρμό που δέχτηκε πολίτης στη Νέα Σμύρνη σε δημόσια θέα, απλώς και μόνο γιατί ρώτησε τον αστυνομικό γιατί έκοψε πρόστιμο σε οικογένεια που καθόταν στο παγκάκι με παιδιά, ξεχείλισαν το ποτήρι. Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης όχι απλώς βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη βία της ομάδας ΔΡΑΣΗ και ακολούθως με κρότου λάμψης και χημικά που έπνιξαν την γειτονιά, αλλά βρέθηκαν και κατηγορούμενοι αφού οι προσαγωγές των πολιτών- θυμάτων της βίαιης μανίας της ΕΛ.ΑΣ. μετατράπηκαν σε συλλήψεις για δήθεν βία κατά των αστυνομικών! Δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται κανείς, εάν στήνουν τόσο οφθαλμοφανείς σκευωρίες σε βάρος πολιτών όταν δεκάδες μάρτυρες και βίντεο αποκαλύπτουν ότι οι πολίτες ξυλοκοπήθηκαν αναίτια, τί μπορεί να συμβαίνει στους δρόμους και στα κρατητήρια της ασφάλειας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΛ.ΑΣ. καταδιώκει πολίτες στους δρόμους σαν συμμορία. Προηγήθηκαν οι εικόνες ντροπής της Παρασκευής και του Σαββάτου που πάνοπλες δυνάμεις με αύρες νερού, χημικά και άγριο ξύλο επιτέθηκαν απρόκλητα σε πολίτες που διαμαρτύρονταν στην πλ. Συντάγματος για την εκδικητική μεταχείριση της κυβέρνησης απέναντι στην απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα. Δικηγόροι, δημοσιογράφοι και άλλοι πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι πριν καν ξεκινήσει η συγκέντρωση με την κατασταλτική μανία της ΕΛΑΣ του Χρυσοχοΐδη και καταδιώκονταν στο κέντρο της Αθήνας. Σαν να μην έφτανε αυτό στο μαζικό αντικατασταλτικό συλαλλητήριο της Δευτέρας στην Νέα Σμύρνη η συμμορία των ομάδων Δράσης αρκετή ώρα μετά την λήξη της πορείας επιδόθηκαν σε όργια ξυλοδαρμών και συλλήψεων στις γειτονιές της Αθήνας τρομοκρατώντας όποιον έβρισκαν στο διάβα τους, χωρίς καμία αιτία. Παράλληλα ακολουθώντας πιστά το δόγμα του τρόμου, νωρίς το πρωί της Πέμπτης η αστυνομία εισέβαλλε για δεύτερη φορά στον χώρο του ΑΠΘ προβαίνοντας σε προπυλακισμούς και προσαγωγές φοιτητών. Και αυτό μάλιστα έγινε την μέρα που είχε ανακοινωθεί από συνέλευση καθηγητών και φοιτητών ότι θα έληγε η κατάληψη.

Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν όσον αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα και τη δράση της αστυνομίας στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαία η επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει συνειδητά έναν κρατούμενο απεργό πείνας στο θάνατο όταν το μόνο που ζητά με τον αγώνα – κραυγή της απεργίας πείνας, είναι να εφαρμοστεί απλώς ο φωτογραφικός και δυσμενής γι’ αυτόν νόμος που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε, αλλά που η ίδια το αρνείται παραβιάζοντας κραυγαλέα το νόμο, και την υποχρέωση της πολιτείας να σέβεται χωρίς διακρίσεις τα δικαιώματα όλων των κρατουμένων.

Το δόγμα της κυβέρνησης είναι το ίδιο. Το κράτος, η αστυνομία, οι αρχές σωφρονισμού εντέλλονται να αυθαιρετούν σε κάθε επίπεδο, να παραβιάζουν τα κεκτημένα δικαιώματα των πολιτών και έχουν εξοπλιστεί από την κυβέρνηση σε μια άνευ προηγουμένη ασυδοσία. Όποιος μιλήσει ή διαμαρτυρηθεί χτυπιέται από την ΕΛ. ΑΣ. ή βρίσκεται αντιμέτωπος με στημένα κατηγορητήρια. Το δικαίωμα στη συνάθροιση του άρθρου 11 του Συντάγματος αντιμετωπίζεται ως κατηργημένο όταν η ΕΛΑΣ εξουσιοδοτείται πλέον με την αρμοδιότητα να διαλύει και διαδηλώσεις πριν τη συγκρότησή τους και χωρίς να υπάρχουν απαγορεύσεις με βάση τον ούτως η άλλως αντισυνταγματικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση το καλοκαίρι. Το δόγμα της αδιαλλαξίας και ασυδοσίας κινδυνεύει σήμερα να οδηγήσει στον πρώτο θάνατο κρατούμενου απεργού πείνας, θέτοντας τη χώρα μας εκτός της τροχιάς των χωρών με τις ελάχιστες δημοκρατικές εγγυήσεις σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Μια πλατιά συσπείρωση όλων των δυνάμεων που υπερασπίζονται τις δημοκρατικές κατακτήσεις και ελευθερίες στη χώρα μας είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία  την Παρασκευή 12/3, 5:00μμ στην πλ. Ελευθερίας , στο πλάι των φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και άλλων φορέων, να αγωνιστούμε μαζικά ενάντια στο αστυνομικό κράτος απόλυτης αυθαιρεσίας, καταστολής και αυταρχισμού που στήνει η κυβέρνηση. Οι ελευθερίες του λαού, τα δικαιώματά μας, έχουν κατακτηθεί με αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στο γύψο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News