Στην Βουλή το θέμα της άμεσης στήριξης του κλάδου των γυμναστηρίων

Κρήτη
Στην Βουλή το θέμα της άμεσης στήριξης του κλάδου των γυμναστηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου έφεραν στην Βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου για τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου τους, αλλά και την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων εφόσον το επιτρέπουν οι υγειονομικές συνθήκες, φέρουν στη βουλή οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά την επιστολή την οποία υπογράφουν 44 Ιδιοκτήτες Γυμναστηρίων της πόλης, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τους Ιδιοκτήτες, ο κλάδος τους είναι ο πλέον ζημιωμένος, αφού με κυβερνητικές αποφάσεις, η λειτουργία των γυμναστηρίων είχε ανασταλεί ήδη για έξι μήνες μέσα στο 2020, ενώ μετά το πρώτο lockdown ήταν από τους τελευταίους κλάδους που επαναλειτούργησαν, την ώρα που και για την τρέχουσα χρονιά είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσουν.

Για την ομαλή συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων τους, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων αιτούνται :

  1. Να επιτραπεί η επαναλειτουργία τους, ανά γεωγραφική Περιφέρεια, εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της εκάστοτε περιοχής.
  2. Να ληφθεί υπόψη η αναγκαιότητα άσκησης για τη θωράκιση του οργανισμού και να επαναλειτουργήσουν τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  3. Να δοθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή κατά προτεραιότητα σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή, χωρίς την υποχρέωση επιστροφής του ποσού.
  4. Κατάργηση ή προσωρινή απαλλαγή για τις δύο επόμενες χρήσεις, του Τέλους Επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου και των τεκμηρίων διαβίωσης.
  5. Αναστολή πληρωμών και διαγραφή τόκων (δανείων, υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, ΕΦΚΑ, ΔΕΚΟ) για το διάστημα της αναστολής λειτουργίας.
  6. Την μετάταξη του κλάδου σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
  7. Την μετάθεση όλων των υποχρεώσεων, για τουλάχιστον ένα έτος μετά την επαναλειτουργία.
  8. Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη, για το διάστημα της αναστολής.
  9. Τη διατήρηση της απαλλαγής από την καταβολή ενοικίου για τρεις μήνες μετά την επαναλειτουργία.
  10. Να διατηρηθεί το δικαίωμα αναστολής συμβάσεων εργασίας του προσωπικού των γυμναστηρίων, τουλάχιστον για ένα έτος μετά την επαναλειτουργία τους.
  11. Δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις δεν είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας, να γίνει βασικό κριτήριο επιλεξιμότητας ο χρόνος αναστολής λειτουργίας με κρατική εντολή.

Οι βουλευτές ζητούν από τους Αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους, τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Ηρακλείου και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η επαναλειτουργία αυτών των επιχειρήσεων αλλά και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News