Εκπαιδευτική κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας – Στο «επίκεντρο» των συνθημάτων Χρυσοχοΐδης – Κεραμέως

Κρήτη
Εκπαιδευτική κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας – Στο «επίκεντρο» των συνθημάτων Χρυσοχοΐδης – Κεραμέως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολυπληθής ήταν η κινητοποίηση συλλόγων των εκπαιδευτικών Ηρακλείου, φοιτητών και μαθητών στο κέντρο της πόλης

Πολυπληθής ήταν η κινητοποίηση συλλόγων των εκπαιδευτικών Ηρακλείου, φοιτητών και μαθητών, με τους συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» να στηρίζουν και να συμμετέχουν, με όλα τα μέτρα προστασίας, στην σημερινή Πανεκπαιδευτική Κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην πλ. Ελευθερίας.

Πρωταγωνιστές βέβαια στα συνθήματα ήταν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η πορεία που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα πολυπληθής με τον κόσμο να ξεκινά περίπου από τα δικαστήρια και να φτάνει στην πλατεία ελευθερίας, με τους υπολογισμούς να κάνουν λόγο για συμμετοχή περίπου  1.000 ατόμων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία συλλόγων φοιτητών, καθώς και μαθητών που «ξεχωρίσαν» στην πορεία

Διακριτική ήταν η παρουσία της αστυνομίας από στενό σε στενό της πόλης.

«Παρά τη σύσσωμη και μαζική αντίδραση εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών, φοιτητών και μαθητών, κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας προχωρούν ακάθεκτα στη συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων μαθητών και φοιτητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Παρά τη συντριπτική αποχή των συναδέλφων από την επιστημονικά ανεπαρκή και χρονικά άκαιρη αξιολόγηση σχολικών μονάδων που στοχεύει στην κατηγοριοποίηση σχολείων-εκπαιδευτικών-μαθητών, η Υπ. Παιδείας συνεχίζει απτόητη την αντικεπαιδευτική πολιτική και ετοιμάζει νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Ταυτόχρονα, τα σχολικά γεύματα, που αφορά 185.000 μαθητές, αιφνιδιαστικά διακόπηκαν, τα περιβόητα tablet ακόμη να φθάσουν στα σχολεία και τα Ειδικά σχολεία έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Τα Πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά πλέον πάνω από ένα χρόνο. Αντί  η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να πάρει μέτρα για τη λειτουργία τους, με προσλήψεις καθηγητών και εξασφάλιση των όρων λειτουργίας τους με υγιεινή και ασφάλεια, έδωσε 30 εκ € για τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, διαμορφώνοντας ήδη ένα κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας.

Το έντονο κλίμα αυταρχισμού και άγριας καταστολής έχει φθάσει σε γειτονιές και πλατείες, όπως τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κυνήγησαν, ξυλοκόπησαν, απείλησαν και συνέλαβαν  νεαρούς πολίτες  αυθαίρετα, απρόκλητα και χωρίς κανένα λόγο, μπροστά στα μάτια οικογενειών και μικρών παιδιών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και συνάδελφος εκπαιδευτικός, η  αναπληρώτρια δασκάλα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης, η οποία μαζί με φίλο της βρισκόταν στο Άλσος για άθληση, έχοντας στείλει το ανάλογο sms. Την ώρα που έφευγαν είχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους αστυνομικούς που έπιαναν κόσμο «στο σωρό». Τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για «βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, απλή σωματική βλάβη τετελεσμένη από κοινού, εξύβριση κατά συναυτουργία, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών και αντίσταση κατά της αρχής».

Για το λόγο αυτό προκηρύσσεται μία (1) ώρα στάση εργασίας, από τις 14:00 έως στις 15:00».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News