Νατάσα Τσουκαλά: «Η καταστολή νοήθηκε εξ' αρχής ως εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας»

Ελλάδα
Νατάσα Τσουκαλά: «Η καταστολή νοήθηκε εξ' αρχής ως εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καυστική ήταν η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας, η οποία μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV αναφορικά με την... παράδοξη παράμετρο για το τι απαγορεύτηκε να λειτουργεί από τον οικονομικό τομέα

«Θύελλα» αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επίθεση της αστυνομίας κατά των πολιτών στη Νέα Σμύρνη, ένα περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από δύο ημέρες.

Με αφορμή το θλιβερό αυτό συμβάν τη Δευτέρα, δόθηκε στη δημοσιότητα μία επιστολή την οποία υπογράφουν είκοσι διακεκριμένοι επιστήμονες του Δικτύου Διαλόγου Έρευνας και Ανάλυσης της Δημόσιας Υγείας στην οποία περιγράφεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινότητα, εξαιτίας των lockdown.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων «Είναι απορίας άξιο πώς το οριζόντιο Lockdown, ένα μέτρο δημόσιας τάξης που έχει αποδεδειγμένα καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και που αποτελεί πρακτικά τη μοναδική επιλογή των αρχών, χαρακτηρίζεται "έξυπνο μέτρο" και θεωρείται ενδεδειγμένα στρατηγική αντιμετώπισης ενός προβλήματος Δημόσιας Υγείας».

Επίσης μεταξύ άλλων μιλούν για ένα αδιέξοδο στη διαχείριση της κρίσης που οδήγησε σε σπασμωδικές προβληματικές προτάσεις.

Αναμεσά στους 20 επιφανείς επιστήμονες που υπογράφουν επιστολή κατά της στρατηγικής των lockdown, συγκαταλέγεται και η κ. Νατάσσα Τσουκαλά, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εγκληματολογίας.

Πρόκειται για επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν συγκροτήσει το Δίκτυο Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης για τη Δημόσια Υγεία, μία Διεπιστημονική Ομάδα,  «Παραγωγής Έρευνας, Ιδεών και Προτάσεων Πολιτικής για μια Πολύπλευρη και Σφαιρική Προσέγγση της Δημόσιας Υγείας».

Η κ. Τσουκαλά σε μια άκρως ενδιαφέρουσα προσέγγιση του ζητήματος και με αιχμή τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Από την αρχή νοήθηκε η καταστολή ως το κύριο εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας (...) Η κατάσταση και οι απαγορεύσεις όξυναν τις προϋπάρχουσες κοινωνικές ανισότητες. (...)Το ταξικό κριτήριο γίνεται ανυπόφορο σε ότι αφορά το ύψος του προστίμου. Έχουμε τα υψηλότερα πρόστιμα στην Ευρώπη αναλογικά με τα εισοδήματα μας».

Καυστική ήταν επίσης και αναφορικά με την... παράδοξη παράμετρο για το τι απαγορεύτηκε να λειτουργεί από τον οικονομικό τομέα.

Στο στούντιο οι δημοσιογράφοι: Κατερίνα Σαλαπάτα και Μαίρη Καριωτάκη.

Δείτε τα άκρως χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News