Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης

Ηράκλειο
Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποίησης την Πλατεία Ελευθερίας θα προχωρήσουν αύριο στις 10:30 το πρωί αγρότες της Κρήτης

Όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και στο Ηράκλειο, οι αγροτικοί φορείς που ανήκουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων ξεσηκώνονται, και αύριο στις 10:30 το πρωί, μαζί με εργατικά σωματεία του ΠΑΜΕ, προχωρούν σε κινητοποίηση στην πλατεία Ελευθερίας. Προχώρησαν μάλιστα σε κοινή ανακοίνωση οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου και Πρωτοβουλίας Σύστασης Αγροτικού Συλλόγου Επισκοπής.

«Συνεχίζουμε τη δράση μας, καθώς τα προβλήματά μας οξύνονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές που όλες οι κυβερνήσεις ακολούθησαν. Χαιρετίζουμε τις πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τα οξυμμένα προβλήματα αγροτοκτηνοτρόφων και απαιτώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που διεκδικούμε. Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις που έχουν μεγάλη σημασία και αποτελούν αγωνιστική παρακαταθήκη του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, καθώς έγιναν εν μέσω της πρωτόγνωρης πανδημίας που ζει ο πλανήτης, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, αιτήματα και παλεύουμε για την επιβίωσή μας.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε - όπως και οι προηγούμενες - πως είναι αντίπαλος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης και προστασίας του πενιχρού εισοδήματός μας. Τα όποια ψίχουλα έχει δώσει ως τώρα απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα της στήριξης σε βιομήχανους, τράπεζες, επιχειρήσεις, εταιρείες κ.λπ., με πακτωλό χρηματικών ενισχύσεων. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει όποιον κινητοποιείται για την επιβίωσή του! Η κυβέρνηση επιχειρεί με τον αυταρχισμό να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, η οποία οδηγεί σε φτώχια και εξαθλίωση. Το αγροτικό κίνημα έχει μεγάλη εμπειρία από την κρατική καταστολή, αγροτοδικεία, πρόστιμα, με στόχο το σταμάτημα της δράσης του. Δεν πρόκειται να τα καταφέρουν!

Αναδείχτηκε μια ακόμη φορά ο πολύτιμος ρόλος των Συλλόγων και Ομοσπονδιών στην οργάνωση των αγροτών, την κινητοποίησή τους και τη διεκδίκηση των αιτημάτων. Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Ομοσπονδίες και η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Με νέες μαζικές εγγραφές, με ουσιαστική λειτουργία των Δ.Σ. και των Γ.Σ., με πρωτοβουλίες για κάθε τοπικό και γενικότερο πρόβλημα προκύπτει, με συγκρότηση νέων δυνατών Αγροτικών Συλλόγων. Δυναμώνουμε τη συμπόρευση και κοινή δράση με το εργατικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, για να γίνει πιο δυνατή και αποτελεσματική η πάλη μας.

Συμμετέχουμε στην κοινή κινητοποίηση των εργατικών σωματείων την Τετάρτη 10:30 π.μ. (σ.σ. αύριο) στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα θέσουμε στην Περιφέρεια το σύνολο των αιτημάτων μας, για τη θωράκιση της υγείας του αγροτικού πληθυσμού και την προστασία του εισοδήματός μας», αναφέρουν μεταξύ των άλλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News