Ηράκλειο

ΕΚΗ: «Να αποσυρθούν οι παράνομες απολύσεις»

Mαζί με το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων «Ο ΕΡΜΗΣ» ζητούν ακύρωση των απολύσεων

"Το κλίμα εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους, από τις εταιρίες Τουριστικών Λεωφορείων του Νομού μας, με την άδικη και αναίτια επίδοση εξώδικων απολύσεων ΟΧΙ μόνο δεν τους φοβίζουν αλλά δημιουργούν κλίμα συσπείρωσης για νέους αγώνες" αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωση σημειώνει:

"Καλούμε για άλλη μία φορά  όλους τους Συνδέσμους των Εργοδοτικών Φορέων που ασχολούνται με τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και κάθε ένα εργοδότη χωριστά ,να αναλογιστούν και να αναλάβουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί. Όταν οι ίδιοι έχουν καρπωθεί όλων των ανακουφιστικών μέτρων που η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει υπέρ τους, έχουν λάβει εκατομμύρια ευρώ με την μόνη προϋπόθεση και τη δέσμευση, να διατηρήσουν το υπάρχον προσωπικό τους.

Είναι φανερό ποιοι έχουν λάβει και ποιοι έχουν αδικηθεί σε μια περίοδο που η χώρα μας χρειάζεται σύμπνοια όλων των κοινωνικών ομάδων έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα της πανδημίας και των συνεπειών της.

Καλούμε τους εργοδότες να αποσύρουν τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις των τελευταίων ημερών, και  άμεσα να υπογράψουν ΣΣΕ.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών  Λεωφορείων «Ο ΕΡΜΗΣ», που έχει ήδη προχωρήσει στο Υπουργείο για ακύρωση των απολύσεων ,δηλώνουν από κοινού ότι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε όσες κινητοποιήσεις χρειαστεί έως ότου τα δίκαια αιτήματα τους, γίνουν πράξεις". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια