Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου για Ν. Σμύρνη: «Βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών»

Ηράκλειο
Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου για Ν. Σμύρνη: «Βάναυση συμπεριφορά αστυνομικών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητά από τις αρχές να διερευνήσουν και αποδώσουν τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους

Για "απαράδεκτες εικόνες της βάναυσης συμπεριφοράς αστυνομικών οργάνων σε βάρος πολίτη στην πλατεία της Ν. Σμύρνης" κάνει λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Επισημαίνει ακόμη με αφορμή τα γεγονότα που έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ότι: " σε μια περίοδο που «στο όνομα» της πανδημίας και χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, περιστέλλονται ατομικά, κοινωνικά και εν γένει θεμελιώδη δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα, η αστυνομία οφείλει να ενεργεί εντός των ορίων που επιτάσσουν οι νόμοι και οι κανόνες της ελληνικής πολιτείας.

Ο ανηλεής ξυλοδαρμός οιουδήποτε πολίτη από αστυνομικά όργανα δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτός υπό οιαδήποτε εκδοχή ή ενδεχόμενη προηγούμενη συμπεριφορά του θύματος.

Δεδομένων και των σχετικών ανακοινώσεων του Συνηγόρου του Πολίτη περί αύξησης των καταγγελιών για αστυνομική βία κατά ποσοστό 75% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καλούμε αφενός την Πολιτεία να επιβάλλει, ως οφείλει τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αφετέρου τις Δικαστικές Αρχές να διερευνήσουν και αποδώσουν τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους". 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News