Ηράκλειο

Η Διοίκηση Βενιζελείου για την ανάθεση καθηκόντων σε θέση Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

«Προβλεπόμενες ενέργειες με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών»

Ανακοίνωση για την ανάθεση καθηκόντων σε θέση Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, εξέδωσε η Διοίκηση του Βενιζελείου διευκρινίζοντας πως έγιναν οι «προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες για την κάλυψη των κενών θέσεων Προϊσταμένων με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών», ενώ ακόμη πως τονίζει πως «δεν έχουν πραγματοποιηθεί διαδικασίες κρίσεων επί σειρά ετών».

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου προβαίνει στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία διαδικασίες για την κάλυψη των κενών θέσεων Προϊσταμένων με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών και την αποτελεσματικότερη κάλυψη των τακτικών και έκτακτων αναγκών του νοσοκομείου, καθώς όπως είναι γνωστό δεν έχουν πραγματοποιηθεί διαδικασίες κρίσεων επί σειρά ετών.

Όπως επίσης είναι γνωστό και δεν αφορά μόνο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, μέχρι την πλήρωση των θέσεων αυτών μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια, η κάλυψη των θέσεων γίνεται με ανάθεση καθηκόντων Αναπληρωτών Προϊσταμένων σε υπαλλήλους που πληρούν τα οριζόμενα από τη σχετική νομοθεσία κριτήρια.

Οι υπάλληλοι στους οποίους έχουν ανατεθεί καθήκοντα Αναπληρωτή Προϊσταμένου Υπηρεσίας από την παρούσα Διοίκηση πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. Αντίστοιχα, όλοι οι υπηρετούντες με ανάθεση Προϊστάμενοι του νοσοκομείου μας έχουν τοποθετηθεί με ανάλογες αποφάσεις των προηγούμενων Διοικητών.

Συνεπώς, η επιλεκτική ανάδειξη του θέματος της τελευταίας απόφασης ανάθεσης καθηκόντων Τομεάρχη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι τουλάχιστον ύποπτη και εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, αφού εκείνοι που τα υποκινούν γνωρίζουν ότι η διαδικασία που ακολουθεί η σημερινή διοίκηση είναι εντός της κείμενης νομοθεσίας και ότι η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις, χωρίς τότε να έχουν εγείρει αντίστοιχο ζήτημα, προφανώς γιατί γνωρίζουν ότι δεν υφίσταται.

Άλλωστε και η ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείου επιβεβαιώνει στο ακέραιο όλα τα παραπάνω».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια