Δίκη μικρής Μελίνας: Το ξέσπασμα του πατέρα για την αθώωση της αναισθησιολόγου

Ηράκλειο
Δίκη μικρής Μελίνας: Το ξέσπασμα του πατέρα για την αθώωση της αναισθησιολόγου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα κατατεθεί αίτηση στον Εισαγγελέα, προκειμένου να ασκήσει έφεση στην απόφαση

Αθώα κρίθηκε τελικά, μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες, η αναισθησιολόγος η οποία ήταν κατηγορούμενη στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015. Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου αθώωσε χθες τη γιατρό, η οποία κατηγορείτο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με τους συγγενείς του άτυχου κοριτσιού να αντιδρούν. Στο άκουσμα της απόφασης, ο πατέρας της Μελίνας δεν κατάφερε να συγκρατηθεί και ξέσπασε σε φωνές και λυγμούς.

Έφεση κατά της απόφασης θα καταθέσει η οικογένεια

Η πλευρά της οικογένειας του παιδιού, μέσω του εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας, Γιώργου Κοκοσάλη, δήλωσε ότι «και οι κρίνοντες κρίνονται»...

«Και οι κρίνοντες κρίνονται. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη το πολύ θα καταθέσουμε μια αίτηση στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκήσει έφεση στη συγκεκριμένη απόφαση, ούτως ώστε να κριθεί κι από ένα δευτεροβάθμιο δικαστήριο από ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν περισσότερη εμπειρία. Έγινε μια τιτάνια μάχη από την υποστήριξη της κατηγορίας», δήλωσε χθες, μετά το πέρας της δίκης, ο εκ των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας (μαζί με τον δικηγόρο Αντώνη Δαμανάκη), Γιώργος Κοκοσάλης.

Νωρίτερα, στη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχε λάβει χώρα η ανάγνωση της έκθεσης που συνέταξαν πριν από μερικές ημέρες οι τρεις πραγματογνώμονες-γιατροί που είχαν διοριστεί από την Έδρα. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ίδιοι συντείνουν στο συμπέρασμα ότι στην αντιμετώπιση του περιστατικού ακολουθήθηκαν τα σωστά βήματα και δεν υπήρχε κάποια επιπλέον ιατρική πράξη που να μπορούσε να αναστρέψει το αναφυλακτικό σοκ στο οποίο αποδίδουν την κατάληξη της άτυχης μικρούλας.

Επισημαίνεται, πάντως, ότι ο εισαγγελέας της Έδρας επέμεινε - και χθες - στην πρόταση περί ενοχής της κατηγορούμενης.

«Συχνά η αλήθεια είναι αμείλικτη»

Στο μεταξύ, σε κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι υπεράσπισης της αναισθησιολόγου, Γιώργος Στειακάκης και Αλεξάνδρα Σπανάκη, ανέφεραν ότι «η αλήθεια δεν κρύβεται όταν στηρίζεται σε καταγεγραμμένα ιατρικά δεδομένα».

«Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώα την εντολέα μας. Η αλήθεια δεν κρύβεται όταν στηρίζεται σε καταγεγραμμένα ιατρικά δεδομένα. Συχνά η αλήθεια είναι αμείλικτη, ακόμη κι όταν χάνεται η ζωή ενός μικρού παιδιού. Η δίκη διεξάγεται μέσα στη δικαστική αίθουσα και όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις τηλεοπτικές εκπομπές, όπου επικρατούν το θυμικό, το συναίσθημα, η συμπάθεια και η ατεκμηρίωτη γνώμη του καθένα. Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η υπόθεση δικάζεται από το πιο σχολαστικό δικαστήριο που έχουμε συναντήσει. Και τελικά είχαμε δίκιο. Εξετάστηκαν από το δικαστήριο όλες οι πιθανές εκδοχές για τον εντοπισμό σφάλματος, όμως αποδείχτηκε ότι σφάλμα δεν υπήρξε εκ μέρους της κατηγορούμενης. Μάλιστα, ακόμη και την ύστατη στιγμή, χωρίς να είναι απαραίτητο κατά τη γνώμη μας, το δικαστήριο διέταξε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για να εξαντλήσει όλα τα αποδεικτικά μέσα. Σημαντικό επίσης είναι ότι, κατά την απαγγελία της απόφασης, ο πρόεδρος δεν εκφώνησε μόνο τη λέξη "αθώα", όπως συνηθίζεται πριν καθαρογραφεί η απόφαση μέσα στη νόμιμη προθεσμία. Έτσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη και όχι με κραυγές, εντυπώσεις και ανθρωποφαγία. Η κατηγορούμενη, που άδικα έχει "σταυρωθεί" και κατακρεουργηθεί τόσα χρόνια, δε νιώθει ούτε δικαιωμένη, ούτε ευχαριστημένη από την απόφαση, ελπίζει να νιώσει γαλήνη στη ζωή της. Είναι κρίμα και άδικο αυτό που συνέβη και στις δύο πλευρές. Εκφράζουμε ξανά τη λύπη μας προς την οικογένεια για τη συμφορά που τους έτυχε», δήλωσαν οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News