Ηράκλειο

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ηρακλείου: Σύσκεψη για τα «καυτά» προβλήματα του κλάδου

Διαδικτυακή σύσκεψη πραγματοποίησαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου - Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 4/3/2021, η διαδικτυακή σύσκεψη που οργάνωσαν τα σωματεία μας, με θέμα «Οργάνωση και αγώνας για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας». Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες σωματεία και εκπρόσωποι μαζικών φορέων εργατικών σωματείων, επιτροπών αγώνα, αγροτικών συλλόγων, συλλόγων ΕΒΕ και ομάδων γυναικών της ΟΓΕ.

Τη εισήγηση της σύσκεψης έκανε ο Δημόκριτος Σαλούστρος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων ανέδειξε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς του νομού μας με συγκεκριμένα παραδείγματα, τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος. Επίσης έδωσε βάρος στην ανάγκη για σχέδιο παρέμβασης και δράσης με επίκεντρο τα αιτήματά μας και τις ανάγκες μας αλλά και στις πρωτοβουλίες που πήραν τα σωματεία του νομού μας ένα χρόνο τώρα. Την ίδια στιγμή αναδείχθηκε η ζωτική σημασία της αλληλεγγύης που εκφράζεται και χρειάζεται να δυναμώσει απέναντι στη λαϊκή οικογένεια που χάνει το σπίτι της από την τράπεζα, που της κόβουν το ρεύμα, που χρειάζεται μια τσάντα τρόφιμα.

Αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διασπορά του ιού και για την έλλειψη θωράκισης του συστήματος υγείας, τόσο καιρό από την έναρξη της πανδημίας, με πρώτα θύματα τους υγειονομικούς που δουλεύουν εξαντλητικά και νοσούν πολλές φορές και οι ίδιοι. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται να φέρει νόμο που μετατρέπει το 8ωρο σε 10ωρο, πάει ένα βήμα παραπέρα τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών, τσακίζει ακόμα περισσότερο την ασφάλιση των εργαζομένων και απαντάει με όξυνση της καταστολής σε όποιον αντιδρά και κινητοποιείται.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν και μετέφεραν εικόνα από τους κλάδους τους συνδικαλιστές από τους φορείς που συμμετείχαν. Μεταξύ άλλων το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών, ο Γ. Γραμματέας του Σωματείου Μαγείρων, ο Γ. Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, η Γ. Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, από την Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων, το παράρτημα Ηρακλείου του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και από την ΟΓΕ. Το κλείσιμο της Σύσκεψης έκανε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε συμβολική κινητοποίηση τη Δευτέρα 8 Μάρτη 5μμ στη Δικαιοσύνης (στο ύψος των Δικαστηρίων) τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα αλλά και άλλες παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, ειδικά εκεί που εργάζονται αρκετές γυναίκες με αφορμή την 8η Μάρτη.

Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παρέμβαση στην Περιφέρεια και επίδοση ψηφίσματος για τα ζητήματα της υγείας των εργαζομένων και των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, την Τετάρτη 10/3, στις 10:30 και πραγματοποίηση Συνέντευξης Τύπου στο ΕΚΗ, στις 12:00, παρέμβαση για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την Τριτη 16/3, το πρωί.

Τέλος αποφασίστηκε η πραγματοποίηση δράσεων την εβδομάδα έναρξης των πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και ιδιαίτερα την Πέμπτη 18 Μάρτη που θα είναι μέρα πανελλαδικής δράσης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια