Δίκη μικρής Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος

Ηράκλειο
Δίκη μικρής Μελίνας: Αθώα η αναισθησιολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τέλος της έφτασε η υπόθεση του θανάτου του 4χρονου κοριτσιού

Αθώα κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου η αναισθησιολόγος που κατηγορείτο για το θάνατο της μικρής Μελίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Το κοριτσάκι έχασε τη ζωή του μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στις 29 Δεκεμβρίου του 2015.

Σήμερα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου έκρινε αθώα την κατηγορούμενη αργά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Εισαγγελέας έδρας στη σύντομη τοποθέτηση του επιμένει στην πρόταση του να κριθεί ενοχή η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος.

Σύμφωνα, πάντως, με τα συμπεράσματα της έκθεσης τριών διορισμένων γιατρών - πραγματογνωμόνων οι ίδιοι συντείνουν στο συμπέρασμα ότι στην αντιμετώπιση του περιστατικού ακολουθήθηκαν τα σωστά βήματα και δεν υπήρχε κάποια επιπλέον ιατρική πράξη που να μπορούσε να αναστρέψει το αναφυλακτικό σοκ στο οποίο αποδίδουν την κατάληξη της άτυχης μικρούλας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η οικογένεια της άτυχης 4χρονης Μελίνας αντέδρασε, με τον πατέρα της, να ξεσπάει σε φωνές και λυγμούς.

Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης της αθωωθείσας πλέον αναισθησιολόγου: «Το Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώα. Η αλήθεια δεν κρύβεται όταν στηρίζεται σε καταγεγραμμένα ιατρικά δεδομένα. Συχνά η αλήθεια είναι αμείλικτη, ακόμη κι όταν χάνεται η ζωή ενός μικρού παιδιού. Η δίκη διεξάγεται μέσα στη δικαστική αίθουσα και όχι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στις τηλεοπτικές εκπομπές, που επικρατεί το θυμικό, το συναίσθημα, η συμπάθεια και η ατεκμηρίωτη γνώμη του καθένα.

Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η υπόθεση δικάζεται από το πιο σχολαστικό δικαστήριο που έχουμε συναντήσει. Και τελικά είχαμε δίκιο. Εξετάσθηκαν από το δικαστήριο όλες οι πιθανές εκδοχές για τον εντοπισμό σφάλματος, όμως, αποδείχθηκε ότι σφάλμα δεν υπήρξε εκ μέρους της κατηγορούμενης.

Μάλιστα, ακόμη και την ύστατη στιγμή, χωρίς να είναι απαραίτητο κατά τη γνώμη μας, το δικαστήριο διέταξε συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για να εξαντλήσει όλα τα αποδεικτικά μέσα.

Σημαντικό επίσης είναι ότι, κατά την απαγγελία της απόφασης, ο πρόεδρος δεν εκφώνησε μόνο τη λέξη “αθώα”, όπως συνηθίζεται πριν καθαρογραφεί η απόφαση μέσα στη νόμιμη προθεσμία. Έτσι λειτουργεί η Δικαιοσύνη και όχι με κραυγές, εντυπώσεις και ανθρωποφαγία.

Η κατηγορούμενη, που άδικα έχει “σταυρωθεί” και κατακρεουργηθεί τόσα χρόνια, δε νιώθει ούτε δικαιωμένη, ούτε ευχαριστημένη από την απόφασηλ, ελπίζει να νιώσει γαλήνη στη ζωή της.

Είναι κρίμα και άδικο αυτό που συνέβη και στις δύο πλευρές.

Εκφράζουμε ξανά τη λύπη μας προς την οικογένεια για τη συμφορά που τους έτυχε.

Γιώργος Στειακάκης

Αλεξάνδρα Σπανάκη»

Οι συνήγοροι της οικογένειας Παρασκάκη ανακοίνωσαν από την πρώτη στιγμή ότι προσφεύγουν στον εισαγγελέα ασκώντας έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου διεκδικώντας δικαίωση στη μνήμη της άτυχης 4χρονης.

«Θα ζητήσουμε ξανά την επανάκρισή της από Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο και ευχόμαστε η δικαίωση των θέσεων της υποστήριξης της κατηγορίας να είναι νομική και όχι κοινωνική», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News