Βενιζέλειο: Ανησυχία μετά τα 7 κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική – Ο ένας ασθενής στη ΜΕΘ

Ηράκλειο
Βενιζέλειο: Ανησυχία μετά τα 7 κρούσματα κορωνοϊού στην Αιματολογική – Ο ένας ασθενής στη ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν θα δέχεται ασθενείς η Αιματολογική μέχρι τις 11 Μαρτίου

Προβληματισμός επικρατεί για την Αιματολογική κλινική του Βενιζελείου όπου καταγράφηκε νέα εστία κορωνοϊού στο νοσοκομείο, μετά την Ορθοπεδική και Ογκολογική κλινική όπου είχαν καταγραφεί κρούσματα το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου 5 ασθενείς της κλινικής και 2 νοσηλεύτριες βρέθηκαν θετικoί στον ιό και σύμφωνα με το διοικητή κ Τερζάκη ένας ασθενής μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και ένας δεύτερος στην κλινική covid.

Μετά τον εντοπισμό των κρουσμάτων σήμανε συναγερμός και τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Σύμφωνα με τον κ.Τερζάκη που μίλησε στο neakriti.gr «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα κρούσμα. Αποφασίσαμε να μην γίνει καμία άλλη εισαγωγή στην κλινική καθώς θα ακολουθήσει απολύμαση, ιχνηλάτηση και διενέργεια τεστ σε ασθενείς και προσωπικό».

Καμία εισαγωγή μέχρι 11/3

Μέχρι τις 11 Μαρτίου δεν θα γίνει καμία εισαγωγή στην Αιματολογική του Βενιζελείου κι αν χρειαστεί ασθενής νοσηλεία , θα γίνει άμεσα μεταφορά στο ΠΑΓΝΗ.Η νέα εστία κορωνοϊού έχει προβληματίσει τις υγειονομικές αρχές καθώς ήδη στο Βενιζέλειο είχαν ληφθεί πολύ αυστηρά μέτρα για την προστασία νοσηλευομένων και προσωπικού από τον κορωνοϊό:

-Απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο. Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα παραμένουν κλειστές και προσβάσιμες μόνον με τις ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου του εργαζόμενου προσωπικού.

-Θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνον ενός συνοδού ανά ασθενή με γραπτή άδεια από τον Διευθυντή κλινικής, και μόνον εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη. Οι συγγενείς θα επιδεικνύουν αρνητικό έλεγχο rapid test, ο οποίος έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

-Οι αποκλειστικοί/ες Νοσοκόμοι/ες Ατομικής φροντίδας θα προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ (το οποίο έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας).

-Οι ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία κατόπιν συνεννοήσεων με θεράποντες ιατρούς για follow up εξέταση θα καταγράφονται σε ημερήσια λίστα από τον ιατρό που τους υποδέχεται (ραντεβού ανά 15-20 λεπτά) και θα εισέρχονται στο νοσοκομείο την ώρα του ραντεβού τους. Η τήρηση της λίστας και της ώρας προσέλευσης θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι εξεταζόμενοι δεν θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, αλλά θα κάθονται (με την δέουσα απόσταση) στα καθίσματα των χώρων αναμονής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News