ΔΥΠΕ Κρήτης: Οργή για τους απλήρωτους τεχνολόγους - Δόθηκε λύση στο ζήτημα

Ηράκλειο
ΔΥΠΕ Κρήτης: Οργή για τους απλήρωτους τεχνολόγους - Δόθηκε λύση στο ζήτημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τους εργαζομένους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, όπως και έγινε

Ακαριαία και οργισμένη ήταν η αντίδραση της ΥΠΕ Κρήτης για το αδιέξοδο που οδήγησε στη ματαίωση εκατοντάδων θεραπειών ογκολογικών ασθενών καθώς οι τεχνολόγοι του νοσοκομείου σταμάτησαν να εργάζονται τις απογευματινές ώρες όπως είχαν προειδοποιήσει. Η Λένα Μπορουδάκη σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας κάλεσε τους εργαζομένους που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους όπως και έγινε από το πρωί.

Με αιχμηρή ανακοίνωση της η Διοίκηση της ΥΠΕ απάντησε και στις αιτιάσεις ότι για το πρόβλημα που προέκυψε έφταιγε η μη μετακίνηση προσωπικού από το Βενιζέλειο στο ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται η 7η ΥΠΕ απάντησε σκληρά στη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ  μέσω ανακοίνωσης στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις ακτινοθεραπείες ασθενών που έμειναν στον «πάγο», καθώς οι τεχνολόγοι – ακτινολόγοι παρέμεναν επί μήνες απλήρωτοι.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «δικαιολογίες τύπου δεν μας έχει καταβάλει ο ΕΟΠΥΥ οικονομική αποζημίωση δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από διοικήσεις νοσοκομείων, όταν υπάρχει δυνατότητα πληρωμής από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και εν συνεχεία ρύθμισης», ενώ ξεκαθαρίζει πως η «Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ γνώριζε τα οικονομικά αιτήματα των τεχνολόγων και ήταν ενήμερη από τα μέσα Φεβρουαρίου για τα προβλήματα που επρόκειτο να δημιουργηθούν στις ακτινοθεραπείες».

Το αδιέξοδο που προηγήθηκε:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News