Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ - Ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση για την παράδοση ιματισμού σε ιδιώτες

Ηράκλειο
Διαμαρτυρία εργαζομένων ΠΑΓΝΗ - Ζητούν να αποσυρθεί η απόφαση για την παράδοση ιματισμού σε ιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη παρέμβαση στον Διοικητή συμμετείχε το Δ.Σ. και η Επιτροπή Αγώνα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, διεκδικώντας να αποσύρει το Δ.Σ. την απόφαση για την παράδοση του ιματισμού σε ιδιώτες, τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου πλήρη εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Βρύσαλης, τονίζοντας ότι «η μαζική συμμετοχή συμβασιούχων από διαφορετικές ειδικότητες και από όλους τους κλάδους αποδεικνύει την πραγματική ενότητα που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι.

»Κόντρα στην προσπάθεια που γίνεται από ορισμένους να τους διασπάσουν σε ΟΑΕΔ επικουρικούς, ΙΔΟΧ, ΕΣΠΑ και από την άλλη να τους σπρώξουν σε δικηγόρους τάζοντας μέσω δικαστικών αγωγών μονιμοποιήσεις, όχι με το αζημίωτο».

Στη παρέμβαση στον Διοικητή συμμετείχε το Δ.Σ. και η Επιτροπή Αγώνα. Ο Διοικητής από την πλευρά του υπεραμύνθηκε της απόφασης να δοθεί ο ιματισμός σε ιδιώτες, τόνισε ότι η παραμονή στη δουλειά των συμβασιούχων είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης.

Μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βρύσαλη, «δε δίστασε να επιτεθεί σε ειδευόμενη νοσηλεύτρια όταν ανέφερε την πραγματικότητα που βιώνουν οι χιλιάδες ειδικευόμενοι οι οποίοι καλύπτουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν».

Μετά την παρέμβαση, η αντιπροσωπεία τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, να δημιουργηθούν σύγχρονοι οργανισμοί που να αποτυπώνουν τις σύγχρονες ανάγκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News