Γυμνάσιο Μελεσών: Μετά από μια ώρα κατάληψης, ακολούθησε... τηλεκπαίδευση

Ηράκλειο
Γυμνάσιο Μελεσών: Μετά από μια ώρα κατάληψης, ακολούθησε... τηλεκπαίδευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι ορίζει ο νόμος όταν για οποιαδήποτε λόγο παρακωλύεται η δια ζώσης εκπαίδευση

Παρότι το Γυμνάσιο Μελεσών «ξεκίνησε» την ημέρα υπό… κατάληψη, οι μαθητές τελικά συνέχισαν την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεκπαίδευσης από την 2η διδακτική ώρα.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής του σχολείου έκανε χρήση της δυνατότητας που του δίνει ο νόμος και μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενημέρωσε τους μαθητές πως η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχιστεί την 2η διδακτική ώρα… ηλεκτρονικά.

Στην δημοσίευση ανέφερε πως: «Το σχολείο βρίσκεται υπό κατάληψη. Ξεκινάμε τα μαθήματα με τηλεδιάσκεψη από την 2η διδακτική ώρα και αυτές οι απουσίες θα καταχωρηθούν αυθημερόν, όπως ορίζει ο νόμος».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr o κ. Καραγιαννίδης, προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ηράκλειου, αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει ένας διευθυντής.

Είτε το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, είτε είναι κλειστό λόγω καιρικών συνθηκών, ένας διευθυντής μπορεί να πάρει την απόφαση να χρησιμοποιήσει την μέθοδο της τηλεκπαίδευσης, όπως ορίζει ο νόμος.

Έτσι ανάλογα με την απόσταση που πρέπει να διανύσουν οι μαθητές για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται ηλεκτρονικά την επόμενη ή την μεθεπόμενη διδακτική ώρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News