Κλειστά Δημοτικά και τμήματα Νηπιαγωγείων στην Π.Ε. Ηρακλείου λόγω Covid

Ηράκλειο
Κλειστά Δημοτικά και τμήματα Νηπιαγωγείων στην Π.Ε. Ηρακλείου λόγω Covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα κρούσματα «κρατούν» κλειστές σχολικές μονάδες, καθώς και τμήματα

Αυξάνεται, δυστυχώς, ο αριθμός των σχολικών μονάδων, καθώς και των τμημάτων που προχωρούν σε αναστολή λειτουργίας, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα Δημοτικά Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κλείνουν το ένα μετά το άλλο μετά από εντοπισμό κρουσμάτων. 

Ειδικότερα κλειστά παραμένουν από τις 25 Φεβρουαρίου τμήματα του 2ου Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου, καθώς ένας μαθητής της Δ’ Τάξης του 2ου Τμήματος, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Η αναστολή λειτουργίας του Δ2 και του ολοήμερου τμήματος διαρκεί έως τις 10 Μαρτίου.

Επίσης στο 8ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, θετική βρέθηκε εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης. Κλειστό είναι το 2ο πρωινό τμήμα από τις 26 Φεβρουαρίου και θα παραμείνει έως και τις 8 Μαρτίου.

Ακόμη στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχανών, εντοπίστηκαν τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Έκλεισε σήμερα  1 Μαρτίου το σχολείο και θα παραμείνει κλειστό έως και τις 11 Μαρτίου.

Επίσης σε αναστολή λειτουργίας είναι το 2ο Τμήμα με το ολοήμερο, του 78ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου από τις 27 Φεβρουαρίου, καθώς βρέθηκε θετικός ένας εκπαιδευτικός. Σε αναστολή θα παραμείνει έως τις 9 Μαρτίου.

Ακόμη ένας εκπαιδευτικός βρέθηκε θετικός και στο Δημοτικό Σχολείο Κουνάβων με αποτέλεσμα η Ε’ Τάξη να είναι σε αναστολή από τις 25 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραμείνει έως και τις 10 Μαρτίου.

Τέλος στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στον Κασταμπά, εντοπίστηκε επίσης ένα κρούσμα θετικό και πιο συγκεκριμένα, ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης, με αποτέλεσμα να είναι σε αναστολή η Ε’ Τάξη του σχολείου από της 27 Φεβρουαρίου, ενώ θα παραμείνει έως και τις 12 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 41 νέα κρούσματα στην Κρήτη, με τα 22 από αυτά να εντοπίζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ενώ ένα εντοπίστηκε το τελευταίο 24ωρο στο Λασίθι, 9 στα Χανιά και επίσης 9 στο Ρέθυμνο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News