1ο Δημοτικό Αρχανών: «Ο πανικός και η παραπληροφόρηση δε βοηθούν»

Ηράκλειο
1ο Δημοτικό Αρχανών: «Ο πανικός και η παραπληροφόρηση δε βοηθούν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχολείο είναι ανοιχτό, ξεκαθαρίζει η διεύθυνση

Μετά το κλείσιμο του 2ου δημοτικού σχολείου Αρχανών και οι γονείς του 1ου δημοτικού της ίδιας περιοχής ζητούν την αναστολή λειτουργίας του. Ωστόσο ο διευθυντής του 1ου δημοτικού Αρχανών Χαρίλαος Καπετανάκης εφαρμόζοντας τις αποφάσεις που ισχύουν, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το σχολείο λειτουργεί κανονικά και οι μαθητές που απουσιάζουν θα παίρνουν απουσίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες Καλημέρα & Καλό μήνα! Επικοινωνούμε για να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία του Σχολείου, μέσα στο πλαίσιο που μας επιτρέπουν οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας. Σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Το Σχολείο μας λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ακολουθώντας πιστά το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του, αλλά και το πρωτόκολλο αντιμετώπισης της πανδημίας του ΕΟΔΥ. 2. Το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού εργάζεται και η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  2. Οι μαθητές και οι μαθήτριες οφείλουν να είναι παρόντες και παρούσες.
  3. Απουσία τους δικαιολογείται σύμφωνα με τα ισχύοντα και γνωστά σε όλους σας. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται η ενημέρωση απουσίας με μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Σχολείου και στη συνέχεια η υποβολή βεβαίωσης γιατρού ή Νοσοκομείου.
  4. Δικαιολογημένη απουσία, λόγω κορωνοϊού, στη παρούσα κατάσταση, είναι η απουσία των μαθητών που βρίσκονται σε καραντίνα.
  5. Οι Εκπαιδευτικοί δε θα στείλουν την ύλη των μαθημάτων και τις εργασίες σε μαθητές που απουσιάζουν αδικαιολόγητα.

Θεωρούμε ότι στην παρούσα κατάσταση ο πανικός και η παραπληροφόρηση δε βοηθούν ούτε εμάς που βρισκόμαστε στην εργασία μας περιμένοντας τα παιδιά σας, ούτε και τις οικογένειές σας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News