Ηράκλειο

Σύλλογοι γονέων Αρχανών: Έκκληση για το κλείσιμο των σχολείων

«Ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων στην περιοχή μας»

Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς κάνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων 1ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Αρχανών και του Γυμνασίου Αρχανών της Δ.Ε. Αρχανών, για την διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων της Δ.Ε. Αρχανών του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Ο σύλλογος τίθεται έτσι στο πλευρό της Δημοτικής αρχής, που έχει ζητήσει την αναστολή της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για περίπου 10-15 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολικά τμήματα των Αρχανών, σε μια σχολική κοινότητα 1.000 ατόμων στην περιοχή.

Μάλιστα, νωρίτερα έγινε γνωστό πως το το 2ο Δημοτικό Σχολείο στις Αρχάνες δεν θα ανοίξει άυριο, καθώς επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 3 κρούσματα κορωνοϊού.

Η έκκληση του συλλόγου:

«Σε μια προσπάθεια να ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των φορέων που ξεκίνησαν  μια προσπάθεια για την διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων της Δ.Ε. Αρχανών του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων όπως ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων και οι Διευθυντές των Σχολικών μας Μονάδων,  απευθύνουμε σύσσωμοι,  έκκληση – απαίτηση για την υλοποίηση του αιτήματος αυτού.

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στην ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων στην περιοχή μας αλλά ούτε και στην απώλεια συνανθρώπων μας τις τελευταίες ημέρες , όμως δεν μπορούμε να μην προβάλουμε και εμείς με την σειρά μας την επιτακτική ανάγκη της άμεσης υλοποίησης των κάτωθι αιτημάτων πριν η κατάσταση ξεφύγει ακόμη περισσότερο .

Η καθολική απαίτηση των φορέων που συνυπογράφουμε την παρούσα επιστολή είναι η άμεση εφαρμογή στα κάτωθι ως τμήμα των αιτημάτων των άλλων Τοπικών Παραγόντων της περιοχής μας   :

1)      Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Αρχανών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (εκτός του Λυκείου που ήδη βρίσκεται σε αναστολή) από την Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021,

2)      Διενέργεια μοριακών test σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε ότι ναι μεν ο Νόμος προβλέπει τις ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν σε τέτοιες καταστάσεις και φυσικά κανείς δεν μπορεί να είναι υπέρ άνω του Νόμου. Όμως όταν η Κοινωνία πλήττεται και μάλιστα βάναυσα από τις επιπτώσεις της κατάστασης που βιώνουμε , όταν υπάρχουν οικογένειες που έχουν δυστυχώς πληγεί  από την νόσο , μέλη των οποίων  μπορεί να είναι στα Δημοτικά Σχολεία, στο Γυμνάσιο ή και το Νηπιαγωγείο ως μαθητές , εκπαιδευτικοί ή άλλα μέλη της Σχολικής Κοινότητας, όταν εκπαιδευτικοί διδάσκουν σε πέραν του ενός Σχολεία , τότε δεν μπορείτε να αγνοήσετε την υλοποίηση των παραπάνω και δεν μπορείτε να μην πιέσετε και σεις με την σειρά σας πιο πάνω , για την άμεση εφαρμογή των εύλογων  απαιτήσεων αυτών.

Έχοντας γίνει κοινωνοί δεκάδων δικαιολογημένων διαμαρτυριών και ανησυχίας των γονέων για τα περαιτέρω και μάλιστα αρκετοί εξ αυτών ήδη έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με ότι αυτό συνεπάγεται δεν μπορούμε να κλείσουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στο πρόβλημα και να μην απαιτήσουμε την άμεση εφαρμογή των αιτημάτων μας αυτών. Ζητούμε εδώ και τώρα την υλοποίηση των αιτημάτων μας.

Παρακαλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε τα δεδομένα και τις ειδικές συνθήκες ώστε το κοινό αίτημά μας να υλοποιηθεί, μιας και πρωταρχικός στόχος όλων μας και της κοινωνίας ολόκληρης είναι η προστασία των παιδιών μας, των εκπαιδευτικών μας και κατ’ επέκταση όλων μας.

Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε την εξέλιξη».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια