Ηράκλειο

Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων: Κλείνει το 2ο Δημοτικό λόγω κρουσμάτων – Ζητούν να κλείσουν όλα τα σχολεία στις Αρχάνες

Στο 2ο Δημοτικό επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 3 κρούσματα κορωνοϊού – Ξεπερνούν τα 10 συνολικά σε σχολικά τμήματα

Κλείνει από αύριο το 2ο Δημοτικό Σχολείο στις Αρχάνες, καθώς επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 3 κρούσματα κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή έχει αναφέρει πως τα κρούσματα είναι αυξημένα στις Αρχάνες και ζητά το κλείσιμο των σχολείων στη ΔΕ Αρχανών και τη διενέργεια περισσότερων τεστ κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά στα σχολεία των Αρχανών φοιτούν περίπου 1.000 μαθητές, και έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 10 κρούσματα σε σχολικά τμήματα.

Ο Δήμαρχος έχει ζητήσει να κλείσουν τα σχολεία, πέρα από τα Λύκεια που είναι ήδη κλειστά καθώς η Π.Ε Ηρακλείου βρίσκεται στο «κόκκινο», έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Αναλυτικά σύμφωνα με το χθεσινό δελτίο τύπου:

Tα τελευταία 24ωρα παρατηρείται ραγδαία διασπορά θετικών κρουσμάτων Covid-19 στην Δ.Ε. Αρχανών, με ταυτόχρονη αύξησή της στις σχολικές μονάδες. Αποτέλεσμα αυτού είναι να απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις, προληπτικού χαρακτήρα, προτού η εξάπλωση καταστεί ανεξέλεγκτη.

Συνέπεια αυτών είναι, ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων να γίνεται καθημερινά αποδέκτης έντονων προβληματισμών από τους γονείς των μαθητών. Πολλοί, δε, εξ αυτών εκφράζουν την άρνηση τους να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τις επόμενες μέρες.

Επειδή, η ίδια ανησυχία διακατέχει γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και  προκειμένου να αναχαιτιστεί η διασπορά της πανδημίας, προτού πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις η Πολιτική Προστασία  του Δήμου Αρχανών  - Αστερουσίων ζητάει με έγγραφό της από τους αρμόδιους φορείς :

-την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της Δ.Ε. Αρχανών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (εκτός του Λυκείου που ήδη βρίσκεται σε αναστολή) από την Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021,

-την διενέργεια μοριακών test σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,

-την επανάληψη των tests, που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το προηγούμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 στις Αρχάνες

την πραγματοποίηση tests και στις υπόλοιπες 2 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων (Δ.Ε. Ν. Καζαντζάκη και Δ.Ε. Αστερουσίων) και

-την άμεση πραγματοποίηση tests για τους αιρετούς και όλο το προσωπικό του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια