Ηράκλειο

SOS από τη «Διακονία της Αγάπης: Αδυνατεί να προσφέρει τσάντες με τρόφιμα

Σταμάτησαν οι προσφορές από επιχειρήσεις και πολίτες

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνουν οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στο κοινωνικό έργο της Διακονίας της Αγάπης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, η οποία, όπως είναι γνωστό, απλώνει μια μεγάλη αγκαλιά σε άπορες οικογένειες εδώ και 10 χρόνια. 

Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι εθελοντές της Διακονίας της Αγάπης δεν θα ετοιμάσουν τις επόμενες μέρες , τσάντες αγάπης με τρόφιμα και βασικά αγαθά σε εκατοντάδες οικογένειες καθώς τα ράφια είναι άδεια..

Και όμως αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα, με τον Επίσκοπο Κνωσού Πρόδρομο να κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την επιβίωση εκατοντάδων άπορων οικογενειών τονίζοντας την ανάγκη να ανάψουμε όλοι μας, τη φλόγα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, και σε αυτή την κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η ανεργία και ο αγώνας για την επιβίωση πολιτών σε συνδυασμό με το κλείσιμο επιχειρήσεων δημιούργησαν ένα άκρως ανησυχητικό σκηνικό. 

Επιχειρήσεις και απλοί πολίτες που στήριζαν δυναμικά το σημαντικό έργο της Διακονίας της Αγάπης, αδυνατούν πλέον να συμβάλλουν προς αυτή τη κατεύθυνση, με συνέπεια η Διακονία της Αγάπης να μην μπορεί να προσφέρει ούτε ένα κουτί γάλα τις επόμενες μέρες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Παρά τις δυσκολίες, υπάρχει ελπίδα και κυρίως ανθρωπιά, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά η υπεύθυνη της Διακονίας της Αγάπης Κική Φανιουδάκη η οποία έστειλε το δικό της μήνυμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια