Αιχμές από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου για τις συμβάσεις εργασίας

Ηράκλειο
Αιχμές από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου για τις συμβάσεις εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποστηρίζουν ότι χωρίς προειδοποίηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου δηλώνει ότι θα υιοθετήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας

Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης ζητάει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου το οποίο υποστηρίζει και ότι χωρίς προειδοποίηση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου δηλώνει ότι θα υιοθετήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Καλεί ακόμη τα μέλη σε νέες κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την πρόθεση της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Ηρακλείου όσο αναφορά την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ενώ βρισκόμαστε αυτή την περίοδο σε διαπραγματεύσεις και αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει καθυστέρηση η οποία οφείλεται στις κατ’επανάληψη παρατάσεις που ζητούσε ο Πρόεδρος τις Ένωσης Ξενοδοχείων, προκειμένου να βρούνε τον τρόπο για τη συνέχιση της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τώρα ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ο Πρόεδρος της Ένωσης δηλώνει ότι θα υιοθετήσει την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.

   Ο Νομός Ηρακλείου όντας ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της χώρας με ότι αυτό συνεπάγεται σε αφίξεις, έσοδα και κέρδη για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με τους ξενοδόχους δυστυχώς μέσω των  εκπρόσωπων του κλάδου να μη συμμερίζονται ότι και εμείς οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια προσφέραμε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε και με αντίξοες συνθήκες εργασίας πολλές φορές τις υπηρεσίες μας, συμβάλλοντας και εμείς στην αλματώδη αύξηση του τουρισμού, πράγμα που μας δίνει το δικαίωμα να απαιτήσουμε την ανάλογη σοβαρότητα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο εν μέσω πανδημίας covid-19.

   Το Σωματείο μας εκπροσωπώντας τους χιλιάδες εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του Ν. Ηρακλείου, από το 1990 υπογράφει τοπικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στο νομό μας ( πολυτελέστατα ξενοδοχεία με υψηλές απαιτήσεις παρεχόμενων υπηρεσιών – υψηλή κατάρτιση εργαζομένων- μεγάλη χρονική περίοδος εποχικότητας  - σεμινάρια, εκπαίδευση και πιστοποίηση των εργαζομένων σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας ως προς την πανδημία covid 19 - χιλιομετρικές αποστάσεις από την μόνιμη κατοικία διαμονής, μεταφοράς με ασφάλεια  στον εργασιακό χώρο ) διασφαλίζοντας για τους ξενοδοχοϋπάλληλους το καλύτερο δυνατόν επίπεδο συνθηκών εργασίας αμοιβών και ασφάλισης διατηρώντας παράλληλα εργασιακή ειρήνη.

   Αποτελώντας οργανικό τμήμα της προσφερόμενης εμπειρίας, χωρίς εμάς τους εργαζόμενους τα ξενοδοχεία δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν με ασφάλεια. Όλοι δε γνωρίζετε και γνωρίζουμε τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν και δίνουν οι εργαζόμενοι για να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και να προσφέρουν – παρά τις όποιες δυσκολίες - τις υπηρεσίες τους. Έτσι ακόμα και με τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες του 2020, η τουριστική αγορά του νομού μας είχε θετικό πρόσημο και  το καλοκαίρι του 2020 καταγράφοντας τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην ευρωπαϊκή αλλά και στην ελληνική τουριστική αγορά, με τις συνολικές αφίξεις να είναι αναλογικά λιγότερο μειωμένες από ότι σε άλλες χώρες του Νότου και τους ταξιδιώτες να έχουν θετικές εμπειρίες από την παραμονή τους, βάζοντας τις βάσεις για το 2021.

    Καλούμε την Ένωση Ξενοδοχείων Ν Ηρακλείου να σεβαστεί τους χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους του νομού μας όπως έκαναν τόσα χρόνια και να συνυπογράψουμε την εκ νέου τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2021 με τους ίδιους όρους αμοιβής και εργασίας που προέβλεπε η τελευταία τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας.

    Τέλος καλούμε όλους τους  συναδέλφους  ξενοδοχοϋπάλληλους και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα σε επαγρύπνηση για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες (πιστεύουμε σύντομα) θα βρεθούμε στους δρόμους και όπου αλλού αν αυτό χρειαστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News