Χώρος υγιεινής για ΑμεΑ στο λιμάνι Ηρακλείου

Ηράκλειο
Χώρος υγιεινής για ΑμεΑ στο λιμάνι Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο οικίσκος τοποθετήθηκε και τέθηκε σε λειτουργία

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης βελτιωτικών έργων που αφορούν τα άτομα με Αναπηρία, προχώρησε σε έργα που εξυπηρετούν και καλύπτουν ανάγκες αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Συγκεκριμμένα,  ο ΟΛΗ προχώρησε στην αγορά, στην εγκατάσταση και τοποθέτηση  μεταλλικού οικίσκου,  για αποκλειστική χρήση χώρου υγιεινής, ο οποίος περιλαμβάνει ειδικό WC για ΑμεΑ  καθώς και ένα γυναικείο και ένα ανδρικό WC.

Ο οικίσκος έχει εγκατασταθεί και συνδεθεί με δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρικής ενέργειας και έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία, σε χώρο ανάμεσα των κτιρίων του παλαιού Ψυγείου και Λιμεναρχείου.

Η τουαλέτα των ΑμεΑ  καλύπτει όλες τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές, πιστοποιημένη με ISO 9001:2015, κατασκευασμένη με τρόπο ώστε να έχουν πλήρη προσβασιμότητα τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμμένα διαθέτει ράμπα για ΑμεΑ, ευρύχωρο εσωτερικό για άνετη μετακίνηση ατόμων που κινούνται με αναπηρική καρέκλα. Περιλαμβάνει εσωτερικά 2  μπάρες αναδιπλούμενης στήριξης,  ειδικό νιπτήρα και ειδικό ρυθμιζόμενο καθρέπτη, ανιχνευτή κίνησης για αυτόματο άναμμα φωτός, αντλίες κρεμοσάπουνου καθώς και αντιολισθητικό δάπεδο, για την άνετη και ασφαλή χρήση της τουαλέτας ακόμη και χωρίς συνοδό. Επιπλέον διαθέτουν εξοπλισμό για αλλαξιέρα μωρού καθώς και Ηχοσύστημα με δύο ηχεία για την διάχυση μουσικής.

Το λιμάνι μας, η παραλία μας δεν προορίζεται μόνο για τους νέους και υγιείς αλλά για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και επειδή η προτεραιότητα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας είναι να λαμβάνει υπόψη της και τα αδύναμα μέλη της, η Διοίκηση του ΟΛΗ  δημιουργεί έργα που να εξυπηρετούν όλους τους  συμπολίτες μας και που πλέον μπορούν να χαρούν την ομορφιά του Λιμανιού μας, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ ΑΕ κ. Μηνάς Παπαδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News