Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Κάλεσμα σε σύσκεψη συμβασιούχων

Ηράκλειο
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Κάλεσμα σε σύσκεψη συμβασιούχων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ

Κάλεσμα σε σύσκεψη των συμβασιούχων πραγματοποιεί το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ την Παρασκευή στη 1:30 στο αμφιθέατρο του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ζήσαμε σημαντικούς αγώνες για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στην κυριολεξία χιλιάδες συνάδελφοι κατέβηκαν στους δρόμους κι απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.

Σταθερό αίτημα του σωματείου μας είναι η ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και η κατάργηση συνολικά όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

Υπερασπιζόμαστε την ενότητα όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από κλάδο, ειδικότητα και εργασιακή σχέση.

Επαναλαμβάνουμε συνεχώς, πως αν οι κυβερνήσεις ήθελαν πραγματικά να καταργήσουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και να διώξουν τους εργολάβους, θα μετέτρεπαν εξαρχής τις συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου για να πάψουν οι εργαζόμενοι να είναι όμηροι.  Ο στόχος όμως δεν είναι αυτός. Οι ίδιες οι διοικήσεις έγιναν εργοδότες, χωρίς να αναγνωρίζουν προϋπηρεσίες, 13ο – 14ο  μισθό, με μισθούς πείνας, με 6ωρες συμβάσεις ή μπλοκάκια που δεν προσφέρουν κανένα απολύτως δικαίωμα στον εργαζόμενο κλπ.

Ήδη τελειώνουν οι συμβάσεις 350 εργαζομένων σε διάφορους κλάδους. Έπεται η συνέχεια για τους υπόλοιπους  εργαζομένους στις αρχές του 2022.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό προσωπικό και γιατροί, ΣΟΧ σε καθαριότητα και σίτιση, μέσω ΟΑΕΔ, ειδικευόμενοι νοσηλευτές) σε σύσκεψη, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 13:30 στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για να οργανώσουμε τον αγώνα μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!

-              ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

-              ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News