Νεκρός εργαζόμενος σε εργοτάξιο στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Κρήτη
Νεκρός εργαζόμενος σε εργοτάξιο στο νέο αεροδρόμιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εργαζόμενος, χειριστής μηχανήματος έργου έχασε τη ζωή του - Η ανακοίνωση της ΤΕΡΝΑ Α.Ε

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης  σε εργοτάξιο,  στο νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο νομό Ηρακλείου.

Ένας χειριστής μηχανήματος έργου, έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν στο εργοτάξιο, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, με τις πληροφοριες να αναφέρουν ότι πιθανότατα χτυπήθηκε απο διερχόμενο όχημα εντός του εργοταξίου.

Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκε  ΕΚΑΒ και αστυνομία αλλά και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου .

Επίσης στον τόπο της τραγωδίας,  βρέθηκε κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας που ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν  όπως και ιατροδικαστής.

Η ανακοίνωση από την κατασκευαστική εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε που έχει αναλάβει το έργο:

"Με μεγάλη οδύνη ανακοινώνουμε ότι σήμερα το πρωί, περί ώρα 09.45, σημειώθηκε δυστύχημα στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης στο Καστέλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του εργαζόμενός μας, χειριστής μηχανήματος έργου.

Αμέσως μόλις συνέβη το δυστύχημα ενεργοποιήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και κλήθηκαν επιτόπου το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται.

Οι εργαζόμενοι και η Διοίκηση της εταιρείας εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στους οικείους του εκλιπόντος.

Η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. θα σταθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό της οικογένειας".

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε μέσα από το neakriti και ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Η  Στέλιος Βοριάς".

Όπως έγινε γνωστό, το εργοτάξιο θα παραμείνει αύριο κλειστό, ως ένδειξη πένθους.

Η ανακοίνωση από το Ε.Κ.Η

"Ένας ακόμα συνάδερφος μας, έχασε την ζωή του το πρωί της Τετάρτης εν ώρα εργασίας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες χτυπήθηκε από ερπυστριοφόρο όχημα, σε εργοτάξιο στο νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Στο σημείο αναμένεται να φτάσει κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και μέλη από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του δυστυχήματος και να βγει σχετικό πόρισμα.

Ο Συνάδελφος ήταν 40 ετών  χειριστής μηχανήματος έργου, σε εταιρεία  που εκτελεί έργα στο νέο διεθνές  αεροδρόμιο.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Σωματείο Χειριστών συμπαραστέκεται  στην οικογένεια του".

Για το δυστύχημα το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου αναφέρει:

Το νέο εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 44χρονο χειριστή της εταιρίας ΤΕΡΝΑ στο έργο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλι ήρθε να προστεθεί στην μακριιά λίστα των «ατυχημάτων».

Κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας μαζί με μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων  βρέθηκαν στο χώρο του τραγικού συμβάντος, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια. Πρόκειται για τον πρώτο νεκρό στο υπό κατασκευή έργο του νέου αεροδρομίου και απαιτούμε τον συνεχή έλεγχο των ελεγκτικών μηχανισμών ειδικά και όταν ενταθούν οι εργασίες ανέγερσης του νέου αεροδρομίου και που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια στην χώρα μας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα «ατυχήματα» εν ώρα εργασίας σε εργοτάξια και οικοδομές, πολλά από τα οποία είναι και θανατηφόρα.  Ο κατασκευαστικός κλάδος βίωσε την 10ετή κρίση, την παρατεταμένη ανεργία, την ανασφάλιστη εργασία που εκτοξεύτηκε, ενώ τα μέτρα προστασίας είναι υποτυπώδη, αφού για τους εργοδότες θεωρούνται κόστος.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια, συνεχίζει στο ίδιο βιολί με τους προηγούμενους κυβερνώντες, που χρόνο με το χρόνο αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ανάβοντας το πράσινο φως στους κατασκευαστικούς ομίλους και μεγαλοεργολάβους να κάνουν ό,τι γουστάρουν στα εργοτάξια και τα μικρότερα γιαπιά και ανακαινίσεις. Εν έτη 2021, με τις προηγμένες δυνατότητες που παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία, αντί να γίνεται πιο εύκολη η εργασία μας και να παίρνονται μέτρα που θα εξασφαλίζουν το ότι θα γυρνάμε στην οικογένειά μας γεροί και δυνατοί, τα εργατικά «ατυχήματα» έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.

Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους είναι ανύπαρκτοι, ενώ τα ωράρια έχουν ξεχειλώσει κάτω από την πίεση για να ολοκληρωθούν γρηγορότερα τα έργα. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να διαλύουν την ίδια μας τη ζωή για να κονομάνε τα αφεντικά από τον κόπο μας και πολλές φορές να πληρώνουμε και με το ίδιο το αίμα μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν τη δύναμή τους, τον οργανωμένο αγώνα. Να μην υποκύπτουν σε κανέναν εκβιασμό ή δίλημμα από την εργοδοσία. Να γίνει υπόθεση δική μας η ίδια μας η ζωή, τα δικά μας συμφέροντα κι όχι αυτών που ζουν από τη δική μας δουλειά.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. 

Ανακοίνωση της ΟΣΕΤΕΕ για τον θάνατο εργαζόμενου σε εργατικό δυστύχημα, στο κατασκευαστικό έργο του αεροδρομίου Καστελίου στο Ηράκλειο Κρήτης

Άλλος ένας συνάδελφος, έχασε σήμερα το πρωί την ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στο κατασκευαστικό έργο του αεροδρομίου Καστελίου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο εργαζόμενος ήταν νέος άνθρωπος, 40 χρονών με δύο μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων μας χτυπήθηκε από ερπυστριοφόρο όχημα έργου σήμερα το πρωί.

Η κατάσταση στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, ιδιαίτερα στον Κατασκευαστικό Κλάδο τόσο στα έργα μεγάλης όσο και σε εκείνα μικρής κλίμακας, παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις που οδηγούν σε επαναλαμβανόμενα εργατικά δυστυχήματα.

Στα τεχνικά έργα, το πλήθος των υπεργολάβων και οι πολλές ερμηνείες της νομοθεσίας, δημιουργούν χαοτικές συνθήκες στο θέμα των ευθυνών για την ύπαρξη ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Όσοι δεν τηρούν την νομοθεσία, αλλά και όσοι παρατηρούν με αδιαφορία την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτό το δράμα.

Κυβέρνηση, Εργοδότες, Ινστιτούτα, πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να σταματήσει να απαξιώνεται η ζωή των εργαζομένων. Να σταματήσει η χώρα μας να είναι πρωταθλήτρια στα εργατικά δυστυχήματα στην Ευρώπη. Είναι προσβολή για τον πολιτισμό μας.

Το ΔΣ της ΟΣΕΤΕΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας. Είμαστε στη διάθεση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με το οποίο έχουμε σταθερή διαχρονική συνεργασία και δράση στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία ώστε να συνεισφέρουμε στην διερεύνηση των συνθηκών του συγκεκριμένου δυστυχήματος αλλά και σε ενέργειες ευαισθητοποίησης και πρόληψης μελλοντικών επαγγελματικών κινδύνων.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Μινώα Μανώλη Φραγκάκη:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα τον αναπάντεχο θάνατο ενός συνδημότη μας, εργαζόμενου στο εργοτάξιο του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλλι, σε εργατικό δυστύχημα που συνέβη στον ανωτέρω χώρο.

Θέλω να εκφράσω τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια,  τους οικείους του και ιδιαίτερα στα παιδιά του  και να δηλώσω πως ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, με όσα μέσα διαθέτει, θα βρίσκεται δίπλα στα παιδιά του εκλιπόντος, προκειμένου να τα στηρίξει ψυχολογικά και ηθικά σε αυτή την αβάσταχτη συνθήκη που καλούνται να ανταπεξέλθουν».

Σωματείο Χειριστών Λιπαντικών εκσκαφικών και ανυψωτικών μηχανημάτων παντός τόπου και οδοστρωτήρων Ν. Ρεθύμνου

Η Διοίκηση του Σωματείου Χειριστών Νομού Ρεθύμνου, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του συναδέλφου μας, που έχασε τη ζωή του χθες σε εργατικό ατύχημα στο εργοτάξιο στο κατασκευαστικό έργο του νέου αεροδρομίου Καστελίου στο Ηράκλειο.

Σημειώνει δε, ότι θα πρέπει να τηρείται αυστηρά η Νομοθεσία για την Ασφάλεια στην Εργασία για όλους τους χειριστές συναδέλφους μας, προκειμένου να μην έχουμε ξανά τέτοια τραγικά συμβάντα, αλλά και να αποδοθεί Δικαιοσύνη στο συγκεκριμένο θανατηφόρο ατύχημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News