Τα τεστ σε Ηράκλειο και Γαρίπα θα κρίνουν το μέλλον των μέτρων για το Νομό Ηρακλείου

Ρέθυμνο
Τα τεστ σε Ηράκλειο και Γαρίπα θα κρίνουν το μέλλον των μέτρων για το Νομό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η άποψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για το Ρέθυμνο

Τα τεστ που θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη, ο ΕΟΔΥ στο κέντρο του Ηρακλείου και στη Γαρίπα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, αναμένεται να καταδείξουν τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάντως, δεν υπάρχει σκέψη, από πλευράς επιτροπής λοιμωξιολόγων, να μπει ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου στο «κόκκινο», καθώς θεωρούν ότι τα θετικά κρούσματα στην ενδοχώρα είναι διαχειρίσιμα.

Στόχος των ειδικών, προκειμένου να έχουν μία πληρέστερη εικόνα, είναι τα τεστ που θα πραγματοποιηθούν αύριο στο κέντρο να ξεπεράσουν τα 1.000, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα των τεστ στη Γαρίπα.

Αυτοί οι δύο παράγοντες θα τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη.

Πάντως, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι πολύ δύσκολο ο Δήμος Ηρακλείου να «βγει» από το «κόκκινο», παρότι εντοπίζεται κάμψη στα κρούσματα.

Βασικός λόγος για την παραμονή του Ηρακλείου στο «κόκκινο» είναι πως το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου πιέζεται από τις νοσηλείες. Εάν οι νοσηλείες μειωθούν, τότε και θα εξεταστεί η έξοδος του Δήμου από το «κόκκινο».

Οι σκέψεις των ειδικών για το Ρέθυμνο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ειδικοί θεωρούν πως τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου – τόσο στην πόλη, όσο στην ενδοχώρα - έχουν αποδώσει.

Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα εξόδου του Νομού από το «κόκκινο», ακόμη. Πάντως, η κατάσταση αναμένεται να επανεξεταστεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων.

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News