Χερσόνησος – Σχολεία: Γονείς ζητούν παρεμβάσεις λόγω θετικών κρουσμάτων

Ηράκλειο
Χερσόνησος – Σχολεία: Γονείς ζητούν παρεμβάσεις λόγω θετικών κρουσμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικοί 4 μαθητές, 2 γονείς και σχολικός συνοδός – Σε καραντίνα περισσότερα από 40 παιδιά

Παρεμβάσεις προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χερσονήσου.

Η Ένωση εκφράζει την ανησυχία της λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν στο σχετικό δελτίο τύπου, έχουν εμφανιστεί κρούσματα «σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι (στην παρούσα φάση 2 γονείς θετικοί, 4 παιδιά σε καραντίνα, 1 δασκάλα σε καραντίνα, η καθαρίστρια του σχολείου σε καραντίνα), σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου, σε 3 μαθητές του Γυμνασίου Χερσονήσου, το οποίο έκλεισε για 14 μέρες, σε σχολικό συνοδό του Δημοτικού Σχολείου Γουβών (η συνοδός θετική, 38 παιδιά σε καραντίνα)».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

«Τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Δήμου Χερσονήσου εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα σχολεία του Δήμου Χερσονήσου, με χαρακτηριστικά παραδείγματα σε γονείς του Δημοτικού Σχολείου Κοκκίνη Χάνι (στην παρούσα φάση 2 γονείς θετικοί, 4 παιδιά σε καραντίνα, 1 δασκάλα σε καραντίνα, η καθαρίστρια του σχολείου σε καραντίνα), σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Χερσονήσου, σε 3 μαθητές του Γυμνασίου Χερσονήσου, το οποίο έκλεισε για 14 μέρες, σε σχολικό συνοδό του Δημοτικού Σχολείου Γουβών (η συνοδός θετική, 38 παιδιά σε καραντίνα).

Θεωρούμε ότι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου να κλείνει το τμήμα μόνο στην περίπτωση που θετικός φορέας του ιού είναι μαθητής ή εκπαιδευτικός, αφήνει εκτεθειμένη την σχολική κοινότητα σε περίπτωση που ο θετικός φορέας είναι άλλο μέλος της οικογένειας, καθώς δεν υλοποιούνται παράλληλα τα διαγνωστικά τεστ, ώστε να προληφθεί η διασπορά και να γίνει η ιχνηλάτηση.

Αποτέλεσμα είναι πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν το κόστος των τεστ προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι μαθητές. Ακόμη, πολλοί γονείς που δεν μπορούν να πληρώσουν για τη διενέργεια του τεστ είτε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με το ρίσκο να διασπείρουν τον ιό, είτε τα κρατούν στο σπίτι απέχοντας από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ως προς:

  • Την άμεση διενέργεια δωρεάν τεστ στους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές της περιοχής μας, από κινητές μονάδες δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ.
  • Την άμεση ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων.
  • Μέχρι να πραγματοποιηθούν η ιχνηλάτηση και τα test στο σχολείο όπου εμφανίστηκαν κρούσματα, το σχολείο να μη λειτουργεί.»

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News