Ηράκλειο

Συναγερμός στο Βενιζέλειο για κρούσματα κορωνοϊού στην Ογκολογική

Αυστηρά μέτρα στο νοσοκομείο

Μετά τα κρούσματα στην Ορθοπεδική κλινική, συναγερμός σήμανε και στην Ογκολογική κλινική του Βενιζελείου. Όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Τερζάκης πρόκειται για δύο ασθενείς που νοσηλεύτηκαν στην κλινική.

Αναλυτικά σύμφωνα με το διοικητή το πρώτο περιστατικό αφορά σε 74χρονο που νοσηλεύτηκε στην κλινική, πήρε εξιτήριο και λόγω εμπύρετου έγινε τεστ covid που βγήκε θετικό. Έτσι επανήλθε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην κλινική covid. Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε 57χρονο που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο και εντοπίστηκε μετά από ιχνηλάτηση. Ο ασθενής μεταφέρθηκε επίσης στην κλινική covid και έγινε απολύμανση του χώρου.

Προβληματισμός όμως επικρατεί για τους υπόλοιπους ογκολογικούς ασθενείς της κλινικής που έτσι κι αλλιώς ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και πρέπει να προστατεύονται διπλά από τον ιό.

Τα αυστηρά μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα κρούσματα στην Ορθοπεδική, αυστηροποιήθηκαν τα μέτρα πρόληψης της διασποράς ιού SARS COV2 εντός του Γ.Ν. « Βενιζέλειο-Πανάνειο». Όπως ανακοινώθηκε επιτρέπεται μόνο η παραμονή ενός συνοδού με άδεια και οι αποκλειστικές νοσοκόμες καθώς και οι συγγενείς θα πρέπει να προσκομούν αρνητικό τεστ.

Αναλυτικά η Διοίκηση του Νοσοκομείου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

-Απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο. Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα παραμένουν κλειστές και προσβάσιμες μόνον με τις ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου του εργαζόμενου προσωπικού.

-Θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνον ενός συνοδού ανά ασθενή με γραπτή άδεια από τον Διευθυντή κλινικής, και μόνον εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη. Οι συγγενείς θα επιδεικνύουν αρνητικό έλεγχο rapid test, ο οποίος έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

-Οι αποκλειστικοί/ες Νοσοκόμοι/ες Ατομικής φροντίδας θα προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ (το οποίο έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας).

-Οι ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία κατόπιν συνεννοήσεων με θεράποντες ιατρούς για follow up εξέταση θα καταγράφονται σε ημερήσια λίστα από τον ιατρό που τους υποδέχεται (ραντεβού ανά 15-20 λεπτά) και θα εισέρχονται στο νοσοκομείο την ώρα του ραντεβού τους. Η τήρηση της λίστας και της ώρας προσέλευσης θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι εξεταζόμενοι δεν θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, αλλά θα κάθονται (με την δέουσα απόσταση) στα καθίσματα των χώρων αναμονής.

"Σηκώνει" μεγάλο βάρος των νοσηλειών με κορωνοϊό

Παράλληλα το Βενιζέλειο νοσοκομείο φαίνεται πως "σηκώνει" μεγάλο βάρος των νοσηλειών με κορωνοϊό καθώς μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας νοσηλεύονταν 27 άτομα, στους οποίους προστέθηκαν 2 ακόμα και συγκεκριμένα στην κλινική covid.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια