Ηράκλειο

Πλημμυροπαθείς Χερσονήσου: Στον «πάγο» οι αποζημιώσεις για οικοσυσκευές

Σε αργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για αποζημίωση των πληγέντων

Πριν από 3 μήνες, έζησαν εφιαλτικές στιγμές.  

Κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τις πλημμύρες και με δύναμη ψυχής προσπάθησαν να στήσουν και πάλι το σπιτικό τους.

Ο λόγος για τους πληγέντες στον Δήμο Χερσονήσου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμα ούτε ευρώ για την αποζημίωση των οικοσκευών τους.

Μόλις 350 πληγέντες στον Δήμο Χερσονήσου κατάφεραν να λάβουν μέχρι στιγμής το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ για τις άμεσες βιοτικές τους ανάγκες και αυτό με μεγάλη καθυστέρηση.

Την ίδια ώρα με ρυθμούς χελώνας κυλούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των οικοσκευών τους καθώς πρόσφατα συστάθηκαν οι επιτροπές οι οποίες θα προχωρήσουν σε αυτοψία, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Με πικρία, δημότες σχολιάζουν την αντιμετώπιση τους από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με την αλληλεγγύη των απλών πολιτών.

Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μανόλης Ανυφαντάκης, υπήρξε καθυστέρηση λόγω της υποστελέχωσης, με τον ίδιο να εκτιμά ότι οι αποζημιώσεις για τις οικοσυσκευές θα καταβληθούν σε ενάμιση μήνα.

Με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η Ένωση Δημάρχων Κρήτης, ζητά την άμεση δρομολόγηση μελετών και έργων καθώς και τη διάθεση των αναγκαίων πόρων.

Αντιθέτως, στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, οι αποζημιώσεις έως 6.000 ευρώ για οικοσκευές, καταβλήθηκαν στους πληγέντες πριν από έναν μήνα.  Συνολικά, το χρηματικό ποσό ανήλθε σε 45.612 ευρώ ενώ το ποσό για τις άμεσες βιοτικές ανάγκες άγγιξε τις 13.800 ευρώ.

Εντωμεταξύ, με επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό, η Ένωση Δημάρχων Κρήτης, ζητά την άμεση δρομολόγηση μελετών και έργων καθώς και τη διάθεση των αναγκαίων πόρων.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια