«Κανένας θάνατος στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος» - Ξεκαθαρίζει την κατάσταση ο Δήμαρχος

Ηράκλειο
«Κανένας θάνατος στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος» - Ξεκαθαρίζει την κατάσταση ο Δήμαρχος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Φραγκάκης ξεκαθαρίζει τι συνέβη με τον υποτιθέμενο θάνατο δημότη του Δήμου του από κορωνοϊό

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Μανόλης Φραγκάκης, αναφορικά με τη σύγχυση που υπήρξε σχετικά με το θάνατο ενός άνδρα από κορωνοϊό.

Ειδικότερα, από το πρωί της Δευτέρας, πολλά τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναπαρήγαγαν την είδηση πως ένας άνδρας από χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας εξέπνευσε, μετά τη «μάχη» του με τον κορωνοϊό. Αυτή η είδηση, ωστόσο, δεν ήταν αληθής, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση, ζητώντας ταυτόχρονα «συγγνώμη» από τους συνδημότες του:

«Νωρίς το πρωί ενημερώθηκα ότι στον Δήμο μας έχει καταγραφεί ένας ακόμα θάνατος συμπολίτη μας από Covid-19. Εκ παραδρομής και με δεδομένο ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς προς τους κατά τόπους Δήμους για τα περιστατικά Covid-19 που καταγράφονται στα διοικητικά όρια αυτών - ζήτημα που έχουμε κατ’ επανάληψη αναδείξει ως αιρετοί και στα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης – προέβην σε αναπαραγωγή, με σοβαρή επιφύλαξη,  της εν λόγω πληροφορίας σε ραδιοφωνικό μέσο, η οποία - ευτυχώς – δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα εκ των υστέρων.

Με αφορμή αυτό το ατυχές περιστατικό – για το οποίο ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε εκ της μη επιβεβαιωμένης δημοσιοποίησης αυτού από πλευράς – θεωρώ αναγκαίο και ζητώ από την Πολιτεία να διαμορφωθεί επιτέλους ένας άμεσος μηχανισμός έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης των Δήμων και των Δημάρχων όλης της χώρας για τα κρούσματα και τους θανάτους που καταγράφονται σε κάθε περιοχή λόγω Covid-19, ούτως ώστε να μπορούμε και εμείς με τη σειρά μας – ως θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης – να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και να ενημερώνουμε υπεύθυνα τους δημότες μας για την υγειονομική κατάσταση κάθε περιοχής και κοινότητας στους Δήμου μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News