Β. Κεγκέρoγλου: Πρόσθετα μέτρα για τους εργαζομένους και ανέργους του επισιτισμού - τουρισμού

Ηράκλειο
Β. Κεγκέρoγλου: Πρόσθετα μέτρα για τους εργαζομένους και ανέργους του επισιτισμού - τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερώτηση για όσους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους εργαζομένους-ανέργους του Επισιτισμού-Τουρισμού .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Ο κλάδος του επισιτισμού-τουρισμού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν με τις οικογένειές τους αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης.

Με σημαντική καθυστέρηση η Κυβέρνηση, υλοποίησε κάποια από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό  και των εργατικών κέντρων Κρήτης και Ρόδου. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-Τουρισμό επιμένουν και διεκδικούν:

-Για όσους θα έπαιρναν φέτος πρώτη φορά επίδομα ανεργίας να ισχύει η ρύθμιση των 50 ενσήμων και όχι των 80 όπως ζητάει ο ΟΑΕΔ.

-Την στήριξη όσων δεν εργάστηκαν από τον Οκτώβρη του 2019 και μετά αλλά και όσων δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα 50 ένσημα

-Την ένταξη σε μέτρα στήριξης όλων, καθώς ακόμα και τώρα υπάρχουν περιπτώσεις τέτοιες, όπως οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα, στην μαζική εστίαση,οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας ημέρας και οι εργαζόμενοι από τα γραφεία ευρέσεως εργασίας κλπ.

-Την αναπλήρωση του μισθού στο 80% όσων εξακολουθούν να είναι σχεδόν 1 χρόνο τώρα σε αναστολή σύμβασης

Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει πρόσθετα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον επισιτισμό-τουρισμό;

-Τι άλλα ουσιαστικά μέτρα στήριξης προτίθεστε να λάβετε και τι συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης (φορολογικά κ.α) έχετε εισηγηθεί σε άλλα Υπουργεία;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News