Γαρίπα: Rapid tests μετά τους 2 θανάτους και τα πολλά κρούσματα - Η έκκληση του δημάρχου

Κρήτη
Γαρίπα: Rapid tests μετά τους 2 θανάτους και τα πολλά κρούσματα - Η έκκληση του δημάρχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Που εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα στο δήμο Μινώα Πεδιάδος

Πλήρης κινητοποίηση στο δήμο Μινώα Πεδιάδος μετά και την είδηση που έκανε γνωστή το neakriti.gr ότι  στη Γαρίπα το τελευταίο 10ήμερο καταγράφτηκαν 2 θάνατοι και αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα, προκαλώντας εύλογη  ανησυχια και προβληματισμό σε δημοτική αρχή αλλά και κατοίκους. 

Όπως ανέφερε στο neakriti ο δήμαρχος κ. Μανώλης Φραγκάκης την ερχόμενη Πέμπτη  συγκεκριμένα το πρωί, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα βρεθεί στην περιοχή όπου και θα διενεργηθούν rapid tests.

Η ανησυχία είναι εμφανής μετά και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και του δύο θανάτους σε Γαρίπα και Δραπέτι. Για τον λόγο αυτό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα επισκέφθεί τη Γαρίπα για διενέργεια  προληπτικών ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για Covid-19».

Τα κρούσματα στο συγκεκριμένο δήμο σύμφωνα και με τον κ. Φραγκάκη είναι αρκετά και εντοπίζονται κυρίως σε Δραπέτι, Γαρίπα. Αρκαλοχώρι , Ευαγγελισμό και Θραψανό.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καθόλου εφησυχασμός. Πρέπει να προσέχουμε όλοι και να τηρούμε πιστά όλα τα μέτρα», δήλωσε κατηγορηματικά ο δήμαρχος στο neakriti.

«Δυστυχως τα πράγματα είναι δύσκολα και εμείς από την πλευρά μας ως δημοτική αρχή, όλο αυτό το διάστημα δεν έχουμε σταματήσει τις απολυμάνσεις . Να σκεφτείτε ότι έχουμε απολυμάνει μέχρι και δρόμους. Αλλά πρέπει οπωσδήποτε και οι πολίτες από την πλευρά τους να δείξουν υπευθυνότητα τώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη. Να μην έρχονται σε πολλές επαφές, να μην βγαίνουν άσκοπά έξω και κυρίως να τηρούν τα μέτρα.

Τέλος ερωτηθείς για το σενάριο που ακούγεται, ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου να μπει στο κόκκινο και όχι μόνο ο δήμος Ηρακλείου, όπως ισχύει πλέον, ο κ. Φραγκάκης υπογράμμισε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλούσε προβλήματα στην ενδοχώρα, τώρα μάλιστα που βρίσκονται στο «πικ» τους οι αγροτικές εργασίες.

Να σημειωθεί ότι είδησή έγινε γνωστή αρχικά μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε  η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαρίπας και συνυπογράφουν οι φορείς του χωριού, ζητώντας άμεσα να μεταβεί στο χωριό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τις απαραίτητες ενέργειες.

Η ανακοίνωση από την 7η ΥΠΕ Κρήτης

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 25/02/2021 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Γαρίπα Ηρακλείου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στo παλιό Δημοτικό Σχολείο Γαρίπας, από τις 10:00 έως τις 14:00, όπως απεικονίζεται στον επισυναπτόμενο χάρτη.

Η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα Πεδιάδας.

Το έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Α.Ο. Γαρίπας είναι το εξής:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News