Εβδομάδα με το Ηράκλειο στο «κόκκινο» – Η ερημιά του lockdown

Κρήτη
Εβδομάδα με το Ηράκλειο στο «κόκκινο» – Η ερημιά του lockdown

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τήρησαν τα μέτρα του “κόκκινου συναγερμού” οι Ηρακλειώτες το Σαββατοκύριακο - 31 τα νέα κρούσματα χθες στο νησί

Πρώτη μέρα εφαρμογής του lockdown στον δήμο Ηρακλείου προχθές Σάββατο και το Ηράκλειο  όπως "μαρτυρά" παρακάτω και το video από την ΚΡΗΤΗ TV, θύμιζε έρημη πόλη, τα βράδια του Σαββατοκύριακου που πέρασε.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ο Δήμος Ηρακλείου μπήκε στο "κόκκινο" επίπεδο - αυξημένου κινδύνου - όπου και θα παραμείνει μέχρι και την 1η Μαρτίου.

 Ως εκ τούτου, από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου το κέντρο της πόλης ήταν άδειο, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας έκαναν περιπολίες ακόμη και στους πεζόδρομους της πόλης, ώστε να βεβαιωθούν ότι τηρείται η εφαρμογή των μέτρων. Ανοικτά ήταν μόνο τα καταστήματα που κάνουν διανομή και αυτά με λιγότερο προσωπικό και λιγότερη δραστηριότητα, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσίαζε το κέντρο της πόλης και χθες Κυριακή.

Τα μέτρα

Α. ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ – (Δήμος Ηρακλείου, Π.Ε. Ρεθύμνου)

Τα μέτρα που ισχύουν στο «κόκκινο» επίπεδο στο οποίο έχει μπει ο Δήμος Ηρακλείου και στο οποίο ήδη βρίσκονται όλοι οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, είναι τα εξής:

α) Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί,

β) τηλεκπαίδευση για τα λύκεια,

γ) πραγματοποίηση λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα,

δ) λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. και

ε) κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Β. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΙΠΕΔΟ – (Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Λασιθίου, Π.Ε. Ηρακλείου εκτός από Δήμο Ηρακλείου)

α) Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί,

β) διά ζώσης λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

γ) πραγματοποίηση λειτουργιών στους χώρους λατρείας με την παρουσία έως 25 ατόμων εντός ναών και έως 50 ατόμων στους μητροπολιτικούς ναούς,

δ) λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου με 1 άτομο ανά 25 τ.μ

Τα χθεσινά κρούσματα

Ανακοινώθηκαν, χθες Κυριακή το απόγευμα, από τον ΕΟΔΥ τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, που ανέρχονται σε 884. Σε επίπεδο Κρήτης, τα κρούσματα έφτασαν χθες τα 31, με τη "μερίδα του λέοντος" να κατέχουν το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ενώ στα Χανιά δεν καταγράφτηκαν νέα κρούσματα. Αναλυτικότερα και όπως ανακοινώθηκε: Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 884, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 179.802 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.417 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 25, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.297 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 326 (67,8% άνδρες).

Φωτογραφίες: intime

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News