Ηράκλειο

Στη συμβολική κινητοποίηση των ξεναγών ο Μαμουλάκης

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε στην κινητοποίηση στην Πλατεία Ελευθερίας

Στη συμβολική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν μέλη του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης στην πλ. Ελευθερίας, συμμετείχε το πρωί της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Η κινητοποίηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο του χαρακτηρισμού της 21η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγών, είχε ως σκοπό να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που βιώνουν τα μέλη του κλάδου που καλούνται να επιβιώσουν, έχοντας λάβει συνολικά για το 2020 το ποσό των… 1.868 ευρώ!

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με τα μέλη του Σωματείου, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο. Σε δήλωσή του αμέσως μετά ανέφερε: «Οι ξεναγοί είναι αόρατοι για την Κυβέρνηση της ΝΔ. Πώς μπορεί να ζήσει κάποιος με μόλις 1.868 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο; Πώς γίνεται να αναγνωρίζεται στα λόγια η σπουδαιότητα του έργου τους και η συνεισφορά τους στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας, αλλά να μην λαμβάνεται καμία μέριμνα για την επιβίωσή τους; Η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, είναι καταστροφική! Αυτό το μαρτύριο της σταγόνας πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Βρισκόμαστε στο πλευρό τους με όλες μας τις δυνάμεις και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους».

Οι ξεναγοί, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι σε άλλες χώρες τις Ε.Ε. υπήρξαν ενισχύσεις με ποσά από 7.000 έως 19.000 ευρώ, διεκδικούν αναδρομική στήριξη για τους μήνες Μάιο ως Αύγουστο 2020 - γιατί τους οποίους δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ - αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, καθώς και συνέχισή της μέχρι τον Απρίλιο του 2021, ή και αργότερα, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Ζητούν επίσης να ληφθεί μέριμνα για την κάλυψή τους από το ταμείο ανεργίας, δεδομένου ότι με τα μόλις 50 ένσημα που έλαβαν για το 2020, θα είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν θα δικαιούται επίδομα ανεργίας στα τέλη του 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια