Σαμ Γουίλσον: Η Βρετανίδα που προσφέρει εθελοντική εργασία για τα αδέσποτα στην Κρήτη

Ηράκλειο
Σαμ Γουίλσον: Η Βρετανίδα που προσφέρει εθελοντική εργασία για τα αδέσποτα στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δύναμη του εθελοντισμού μιας Βρετανίδας στην Κρήτη

Η έννοια του εθελοντισμού, την εποχή του covid 19.

Στο πρόσωπο της συνταξιούχου αστυνομικού Σαμ Γουίλσον η οποία ταξιδεύει από τη Βρετανία στην Κρήτη για να βρεθεί δίπλα στα αδέσποτα που έχει αγαπήσει. Με κάθε κόστος, αν συνυπολογίσει κανείς τα αλλεπάλληλα τεστ στα οποία υποβλήθηκε στη διάρκεια του τελευταίου της ταξιδιού στην Κρήτη.

Η Σαμ αφού υπηρέτησε επί 30 χρόνια στην αστυνομία του Νότινγκαμ άρχισε να βοηθά από τη Βρετανία καταφύγια και εθελοντές στην Ελλάδα. Αποφάσισε να μάθει ελληνικά και πολύ σύντομα έκανε το πρώτο της ταξίδι στην Κρήτη για να βοηθήσει εθελοντικά.

«Εδώ, προφανώς συναντάς το χειρότερο πρόσωπο του ανθρώπου. Όμως εργαζόμενη μαζί με το Γιώργο, βλέπω και την καλύτερη πλευρά του ανθρώπου. Συναντώ πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα που κάνουν πολύ και καλή δουλειά με ελάχιστα μέσα, κάνοντας πολλές θυσίες, και το σέβομαι αυτό».

Η γνωριμία της με τον εθελοντή Γιώργο Ορφανίδη και τα δεκάδες πρώην αδέσποτα τα οποία περιθάλπει, άνοιξε μια νέα σελίδα στη ζωή της η οποία πλέον είναι μοιρασμένη ανάμεσα στη ζωή με την οικογένεια της στο Νότινγκαμ και τα αδέσποτα στην Κρήτη.

«Μου αρέσει να έρχομαι, να εργάζομαι με τον Γιώργο. Πιστεύω ότι είναι υπέροχος άνθρωπος. Βλέπω όσα κάνει για τα ζώα. Πόσο τα αγαπάει και τα βάζει πάνω απ’ όλα. Νομίζω ότι είναι ο πιο καλός άνθρωπος που έχω γνωρίσει και είναι χαρά μου να τον βοηθάω».

Η αφοσιωμένη εθελόντρια δεν υποκύπτει σε καμία δυσκολία. Στο τελευταίο της ταξίδι, μόνο τα αλλεπάλληλα τεστ στα οποία υποβάλλεται Κοστίζουν 500€. Ακόμη πιο αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι για τις ανάγκες της 7ημερης καραντίνας στην οποία έπρεπε να παραμείνει φτάνοντας στην Κρήτη, επέλεξε να την περάσει διανυκτερεύοντας  μέσα στο αυτοκίνητο της, δίπλα στα αδέσποτα που έχει τόσο αγαπήσει.  

«Για να έρθω, έκανα τεστ τρεις ημέρες νωρίτερα με κόστος 140 λίρες. Έκανα δεύτερο όταν έφτασα στην Ελλάδα και έμεινα σε καραντίνα 7 ημέρες. Πλήρωσα για να κάνω νέο τεστ και τώρα θα κάνω  ένα ακόμη για να ταξιδέψω. Όταν φτάσω στη Βρετανία με περιμένουν άλλα δυο τεστ τα οποία πρέπει να πληρώσω».

Τα ταξίδια στην Κρήτη σημαίνουν πάντα σκληρή δουλειά για τη Σαμ. Κάθε λέξη της όμως για τα αγαπημένα της αδέσποτα και τους εθελοντές που πασχίζουν να τα βοηθήσουν, ξεχειλίζει από αγάπη.

Με θαυμασμό για την αφοσίωση της στη διάσωση αδέσποτων ζώων μιλούν και όσοι έχουν γνωρίσει τη δυναμική πρώην αστυνομικό και ακτιβίστρια που παλεύει για τα δικαιώματα των ζώων απ’ όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκεται. «Δεν έχω ξανασυναντήσει άλλη εθελόντρια με το δυναμισμό και την αφοσίωση της», αναφέρει ο Γιώργος Ορφανίδης μιλώντας για τη Σαμ Γουίλσον». Εργάζεται μαζί μου από το πρωί μέχρι το βράδυ για να καθαρίσει να ταΐσει, να περιθάλψει τα ζώα που φροντίζουμε. Με πολύ ευαισθησία, δαπανώντας μεγάλα ποσά για να ταξιδέψει, να μείνει εδώ να  προσφέρει ότι μπορεί στα ζώα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News