Ηράκλειο

Σε αυξημένη επιτήρηση η Ορθοπεδική Βενιζελείου – 6 συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού

Έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους ενώ ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό έχουν υποβληθεί σε τεστ έτσι ώστε να υπάρχει «εικόνα» για τυχόν διασπορά

Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης βρίσκεται η Ορθοπεδική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με την διοίκηση να λαμβάνει άμεσα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί συνολικά 6 κρούσματα που σχετίζονται με την κλινική η οποία εμφανίζει μια θετικότητα στον ιό τις τελευταίες ημέρες, ενώ χτες το βράδυ εντοπίστηκε το τελευταίο κρούσματα του ιού με τον ασθενή να μεταφέρεται στην κλινική Covid του νοσοκομείου.

Η Ορθοπεδική Κλινική δεν έχει «σφραγιστεί» παρόλα αυτά τόσο η Διεύθυνση της Κλινικής όσο και η Διοίκηση επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά με βάση το πρωτόκολλο, έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους νοσηλευόμενους και τους υγειονομικούς.

Έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους ενώ ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό έχουν υποβληθεί σε τεστ έτσι ώστε να υπάρχει «εικόνα» για τυχόν διασπορά.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα υπήρξε ανακοίνωση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται τα εξής μέτρα:

-Απαγορεύεται η είσοδος στο Νοσοκομείο. Όλες οι είσοδοι του Νοσοκομείου θα παραμένουν κλειστές και προσβάσιμες μόνον με τις ειδικές ηλεκτρονικές κάρτες εισόδου του εργαζόμενου προσωπικού.

-Θα επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή μόνον ενός συνοδού ανά ασθενή με γραπτή άδεια από τον Διευθυντή κλινικής, και μόνον εφόσον είναι απόλυτη ανάγκη. Οι συγγενείς θα επιδεικνύουν αρνητικό έλεγχο rapid test, ο οποίος έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

-Οι αποκλειστικοί/ες Νοσοκόμοι/ες Ατομικής φροντίδας θα προσκομίζουν αρνητικό rapid τεστ (το οποίο έγινε εντός της τελευταίας εβδομάδας).

-Οι ασθενείς, οι οποίοι προσέρχονται στα τακτικά ιατρεία κατόπιν συνεννοήσεων με θεράποντες ιατρούς για follow up εξέταση θα καταγράφονται σε ημερήσια λίστα από τον ιατρό που τους υποδέχεται (ραντεβού ανά 15-20 λεπτά) και θα εισέρχονται στο νοσοκομείο την ώρα του ραντεβού τους. Η τήρηση της λίστας και της ώρας προσέλευσης θα ελέγχεται από το προσωπικό φύλαξης στην είσοδο των τακτικών ιατρείων. Οι εξεταζόμενοι δεν θα κυκλοφορούν στους διαδρόμους, αλλά θα κάθονται (με την δέουσα απόσταση) στα καθίσματα των χώρων αναμονής.

Τέλος επισημαίνεται η επιτακτική ανάγκη της χωρίς καμία εξαίρεση ορθής χρήσης της μάσκας συνεχώς.

Στο «κόκκινο» οι νοσηλείες κορωνοϊού στο Βενιζέλειο

Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία της Κρήτης ανέρχονταν στους 55 σύμφωνα με στοιχεία από το πρωί της Πέμπτης.

Οι περισσότεροι ασθενείς νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο φθάνοντας συνολικά τους 19 , εκ των οποίων 15 σε κλινική covid- 19 και  4 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σημειώνεται πως μέσα σε μία εβδομάδα (από την Πέμπτη 11 έως την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου), οι ασθενείς – με κορωνοϊό – που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Κρήτης αυξήθηκαν κατά 12.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως σήμερα ανακοινώθηκαν 61 νέα κρούσματα στην Κρήτη εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, και ένας ηλικιωμένος «έσβησε» σήμερα, στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, λόγω κορωνοϊού.

Στο νησί ιχνηλατήθηκαν ακόμη 39 κρούσματα με την Βρετανική μετάλλαξη ενώ σε επίπεδο Κρήτης έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά 76 μεταλλαγμένα κρούσματα, εκ των οποίων 29 στο Ηράκλειο, 24 στο Λασίθι, 19 στο Ρέθυμνο και 4 στα Χανιά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια