24 ώρες χωρίς ρεύμα μισό χωριό της Μεσαράς - Πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Ηρακλείου

Ηράκλειο
24 ώρες χωρίς ρεύμα μισό χωριό της Μεσαράς - Πότε θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι αργά το απόγευμα αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο Νομό Ηρακλείου

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει μερίδα κατοίκων του χωριού Μάκρες του Δήμου Φαιστού, σύμφωνα με κάτοικο του χωριού.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr κάτοικος του χωριού «το ρεύμα διακόπηκε περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σε πολλά σπίτια, όμως άλλα – όπως και το δικό μου – έχουμε μείνει χωρίς ρεύμα, για περισσότερες από 24 ώρες».

Σύμφωνα με την ίδια, ωστόσο, η επαναφορά του ρεύματος στα συγκεκριμένα σπίτια είναι παραπάνω από αναγκαία, καθώς, όπως ανέφερε «κάποιοι από τους κατοίκους αναπνέουν με οξυγόνο, ενώ, άλλοι δεν έχουν καν τζάκια ή ξυλόσομπες και η θέρμανσή τους γίνεται με ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα».

Από πλευράς Δήμου Φαιστού, ο Δήμαρχος, κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης, ανέφερε στο neakriti.gr πως επρόκειτο να επικοινωνήσει άμεσα με το ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Πότε θα αποκατασταθούν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στο Ηράκλειο

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Ηρακλείου, κ. Παύλο Βαρδουλάκη, τα περισσότερα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου εντοπίστηκαν χτες, Τρίτη, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο επρόκειτο, κυρίως, για «ζημιές όχι εκτεταμένες και μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος».

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr, μέχρι και νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, «πάρα πολλά συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούσαν σε όλο το Νομό προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα. Πρόκειται για μικρές βλάβες, διάσπαρτες στο Νομό».

«Μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα πιστεύουμε πως η ηλεκτροδότηση θα έχει επανέλθει στις περισσότερες περιοχές όπου εντοπίζονται προβλήματα», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «αναγκαστικά, θα πάνε λίγο πιο πίσω οι περιοχές που τα δίκτυά τους βρίσκονται σε τοποθεσίες που τα συνεργεία μας δεν έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν, αλλά μιλάμε για ελάχιστα δίκτυα, τα οποία δεν τροφοδοτούν πολλά σπίτια».

(Φωτογραφία Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News