Ηράκλειο

Ζητούν ανάκληση απολύσεων σε ξενοδοχείο

Τι καταγγέλλει το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών νομού Ηρακλείου

Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του Προέδρου του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού ,που έχει καταγγελθεί από φορείς της πόλης, ζητά το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών νομού Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Ο κλάδος του Τουρισμού είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι σημαίνει η «ανάπτυξη» που μας λένε όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Για τους εργαζόμενους δουλειά μέχρι εξάντλησης, μισθοί πείνας, τρομοκρατία και για τα αφεντικά λεφτά με το τσουβάλι και ευνοϊκές νομοθετικές ρυθμίσεις. Αντίστοιχη κατάσταση βιώνουμε και στον κλάδο των Τροφίμων-Ποτών που είναι άρρηκτα δεμένος με τον Τουρισμό.

Το Συνδικάτο μας γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργοδοτική τρομοκρατία, επίθεση στη συνδικαλιστική οργάνωση, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Έχουμε ήδη 2 απολύσεις μελών του ΔΣ μας, παρά το μικρό διάστημα ύπαρξης του Συνδικάτου μας. Ξέρουμε λοιπόν από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων όταν χτυπιούνται τα δικαιώματά τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του Σωματείου Μαγείρων Ζαχαροπλαστών και λοιπού προσωπικού κουζίνας και όλων των υπόλοιπων απολύσεων που έχουν γίνει από την εργοδοσία του ξενοδοχείου. Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό".

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια