Ηράκλειο

Bενιζέλειο: Τι έδειξαν τα rapid tests στην Ορθοπεδική

Διευκρινίσεις για τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε για ασθενείς με κορωνοϊό

Διευκρινίσεις για τα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στην Ορθοπεδική κλινική του Βενιζελείου έδωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Κώστας Τερζάκης. Όπως αναφέρει οι δύο ασθενείς είχαν πάρει εξιτήριο και σε ότι αφορά το τρίτο περιστατικό, μια 73χρονη,  μεταφέρθηκε ασυμπτωματική στην κλινική covid και τα rapid tests σε 10 συνοδούς ήταν όλα αρνητικά.

1ο Περιστατικό στις 7/2 ασθενής άρρεν 88 ετών με εξάρθημα ισχίου εισήχθη στην ορθοπεδική κλινική. Πραγματοποιήθηκε Rapid test το οποίο ήταν αρνητικό. Την επόμενη ημέρα ο ασθενής αναχώρησε με δική του πρωτοβουλία και μετέβει στο ΠΑΓΝΗ, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε 1 Rapid test το οποίο ήταν αρνητικά και ένα Μοριακό το οποίο ήταν θετικό.

Αμέσως μετά την ενημέρωση, η Συντονίστρια Ιχνηλάτησης Κα Αργυρή Παπαδογιαννάκη (Ιατρός) έδωσε οδηγίες, για να διενεργηθούν covid test, όπου υπήρχε ένδειξη. Ακολούθησε απολύμανση του θαλάμου.

2ο Περιστατικό στις 9/2 ασθενής γυναίκα 79 ετών η οποία είχε εξέλθει από την κλινική, μετά από τριημέρου, ανέπτυξε εμπύρετο στην οικία της πραγματοποιήθηκε covid test και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Η ασθενής παρέμεινε νοσηλευόμενη στην οικία της ενώ οι συγγενείς ενημέρωσαν την κλινική.

3ο Περιστατικό στις 11/2 ασθενής γυναίκα 91 ετών και  μετά  από διημέρου που είχε εξέλθει από την κλινική, εμφάνισε  εμπύρετο, της έγινε test covid από τους οικείους της το οποίο ήταν θετικό. Άμεσα δόθηκαν οδηγίες από την Συντονίστρια Ιχνηλάτησης για test καθώς και απολύμανση του χώρου.

Πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση σε όλους τους ασθενείς και το προσωπικό  της κλινικής με Μοριακά test  και βρέθηκε μια ασθενής γυναίκα 73 ετών θετική, η οποία κατά την εισαγωγή της ήταν αρνητική. Το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκε ασυμπτωματική στην κλινική covid. Επίσης πραγματοποιήθηκαν Rapid test σε 10 συνοδούς τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Πραγματοποιήθηκε εκ νέου απολύμανση στους χώρους της ορθοπεδικής κλινικής. Παράλληλα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα θωράκισης του Νοσοκομείου  από την μετάδοση του ιού covid-19.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια