Πέθανε ο σπουδαίος εκπαιδευτικός Μιχάλης Καραταράκης

Ηράκλειο
Πέθανε ο σπουδαίος εκπαιδευτικός Μιχάλης Καραταράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ο πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης»

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ένας σπουδαίος εκπαιδευτικός, ο Μιχάλης Καραταράκης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών.

Ο Μιχάλης Καραταράκης ήταν παντρεμένος και από τον γάμο του είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Η τέλεση της κηδείας του θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Τον σπουδαίο εκπαιδευτικό και άνθρωπο είχε τιμήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία για την σημαντική κοινωνική προσφορά του, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Γκαγκάλες του Δήμου Γόρτυνας. Τέλειωσε το Γυμνάσιο της Πόμπιας, αριστεύοντας σε όλες τις τάξεις. Σπούδασε με υποτροφία, του Ι.Κ.Υ. (1952-1956) στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε με άριστα το πτυχίο του. Μετά το πτυχίο του δίδαξε στο Λύκειο «ο Κοραής» και στο Γυμνάσιο της  Ιθάκης.

Επίσης υπήρξε ενεργός πολίτης από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής  της Ε.Π.Ο.Ν. (1946) και  υπήρξε ιδρυτικό μέλος του πρώτου Φοιτητικού Συλλόγου της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1955)  και ο πρώτος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Στη συνέχεια διετέλεσε ιδρυτικό μέλος και μέλος στα Δ.Σ. σε πλήθος Συλλόγων, Ενώσεων, ενώ από το από το 2004 υπήρξε ο πρόεδρος της Τοπικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κληροδοτήματος για το Πανεπιστήμιο Κρήτης της Παγκρητικής Ένωσης  Αμερικής.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του « Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου » εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του αείμνηστου Μιχάλη Καραταράκη, ο οποίος χθες ταξίδεψε προς την Ουράνιο Βασιλεία.

Ας είναι αιώνια η μνήμη του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News