Ηράκλειο

Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου έξω από σχολείο στο Ηράκλειο

Για το περιστατικό έγινε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο διευθυντής σχολικής μονάδας στο Ηράκλειο καθώς και η μητέρα του παιδιού, που καταγγέλλουν πως την «Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ένας άγνωστος άνδρας επιχείρησε να προσεγγίσει το παιδί την ώρα της αποχώρησης του από το σχολείο ζητώντας του να τον ακολουθήσει, όμως το παιδί δεν υπάκουσε τις προτροπές του άγνωστου άνδρα κι επέστρεψε στο σπίτι».

Για το περιστατικό έγινε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας:

«Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ενημερώθηκα από μητέρα της σχολικής μας μονάδας πως άγνωστος άνδρας προσέγγισε το παιδί της την ώρα της αποχώρησης του από το σχολείο ζητώντας του να τον ακολουθήσει.

Το παιδί δεν υπάκουσε τις προτροπές του άγνωστου άνδρα κι επέστρεψε στο σπίτι.

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου μεταβήκαμε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου εγώ και η μητέρα του παιδιού για να αναφέρουμε το περιστατικό.

Η προϊστάμενη του Τμήματος Ανηλίκων μας ενημέρωσε πως τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά της αστυνομίας, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.

Αν και σίγουρα έχουν γίνει συζητήσεις με τα παιδιά στο σπίτι κα στο σχολείο για το πώς χρειάζεται να αντιδρούν σε τέτοιες περιπτώσεις θα ήταν καλό να επανέλθετε, χωρίς υπερβολές, και να επιστήσετε την προσοχή, ώστε να είναι προετοιμασμένα για ανάλογα περιστατικά.

Από την πλευρά του σχολείου θα γίνει συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες σε όλα τα τμήματα και θα επιδιώξουμε τις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί μια ενημέρωση από την Αστυνομία για θέματα ασφάλειας τους προς τους μαθητές και τους γονείς της σχολικής μας μονάδας».

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια