Ηράκλειο

Καταγγελία για «οικιακά» και παράνομα υπόγεια γυμναστήρια στο Ηράκλειο

Oι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων ζητούν την απαλλαγή πληρωμής των δημοτικών τελών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, γνωστοποίησαν στο Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, εκπρόσωποι   τους ,στη διάρκεια συνάντησης που είχαν το πρωί της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου στη Λότζια.

Όπως μετέφεραν στους αμροδίους τα γυμναστήρια είναι κλειστά από τον περασμένο Νοέμβριο και η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί είναι ανυπολόγιστη.

Στο πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουν, ζητούν από την Δημοτική Αρχή να πιέσει την κυβέρνηση προκειμένου να επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αναστολή ,ανά γεωγραφική περιφέρεια εφόσον το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής. Μάλιστα έκαναν αναφορά για «οικιακά» και υπόγεια γυμναστήρια τα οποία λειτουργούν αυτή την περίοδο στο Ηράκλειο και  δεν μπορούν να ελεγχθούν για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό και την παραοικονομία.

Ακόμη ζητούν την απαλλαγή πληρωμής των δημοτικών τελών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά, μέτρο που έχει ψηφιστεί αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε ότι έχει να κάνει με την απαλλαγή πληρωμής των  δημοτικών τελών, δεσμεύτηκε να εξετάσει μέσω της ΚΕΔΕ, τους λόγους για τους οποίους δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Οι ιδιοκτήτες μετέφεαν τα θέαμά τους στο Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Βαρδαβά ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των ιδιοκτητών γυμναστηρίων Ηρακλείου Δημήτρης Δακανάλης, Γιώργος Βισκαδουράκης και Σωτήρης Τριγώνης.   

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια