«Ψυχρολουσία» για τους μαθητές Εσπερινών Λυκείων – «Μας οδηγούν εκτός Πανεπιστημίων»

Ηράκλειο
«Ψυχρολουσία» για τους μαθητές Εσπερινών Λυκείων – «Μας οδηγούν εκτός Πανεπιστημίων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτυρία για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Η ζωή τους οδήγησε σε δρόμους μακριά από την γνώση και το πανεπιστήμιο, όμως η ίδια η ζωή τους έδωσε την ευκαιρία να ζήσουν και πάλι το όνειρο και να κάνουν αυτό που πάντα επιθυμούσαν πραγματικότητα. Κάπως έτσι ξεκίνησαν να φοιτούν ξανά σε εσπερινά σχολεία, χωρίς να υπολογίζουν όπως λένε ότι από τη μια στιγμή στην άλλη το νομοσχέδιο της Υπουργού Νίκης Κεραμέως, θα έθετε για μία ακόμη φορά  το όνειρό τους εκτός πραγματικότητας.

Μαθητές του εσπερινού λυκείου Ηρακλείου πραγματοποιήσαν την Τρίτη διαμαρτυρία έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ζητώντας να αρθεί η απόφαση που ορίζει τη διακοπή του  1%. Του ποσοστού δηλαδή που αντιστοιχούσε στα πανεπιστήμια για τους απόφοιτους εσπερινών λυκείων που καθιστούσε τον συναγωνισμό για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μια υπόθεση μεταξύ τους και όχι έναν ανταγωνισμό με μαθητές των ημερήσιων λυκείων, που σίγουρα δεν θα τους βοηθήσει να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. 

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Ηρακλείου Ελένη Μπεζεντζόγλου: «Το άρθρο 2 προβλέπει 9 βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους μαθητές υποψηφίους των εσπερινών και των ημερησίων ΓΕΛ».

Οι περισσότεροι από τους μαθητές του εσπερινού λυκείου είναι εργαζόμενοι, κάποιοι διαβαίνουν την έκτη και έβδομη δεκαετία της ζωής τους, όλοι δύσκολο να μπορέσουν να συναγωνιστούν τους μαθητές που κάνουν φροντιστήρια και ετοιμάζονται χρόνια για τις πανελλαδικές.

«Είναι σαν να είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού» αναφέρει για το θέμα ο μαθητής του Εσπερινού Θεόφιλος Ξυλούρης καθώς ούτε τις ίδιες ώρες διδασκαλίας έχουν, ούτε ίδιες δυνατότητες, ούτε τα ίδια μαθήματα με τους άλλους μαθητές όπως τονίζει. 

Πρόθεσή των μαθητών των εσπερινών σχολείων,  όπως λένε δεν είναι να κόψουν θέσεις από τους μαθητές των ημερήσιων. Είναι να μπορέσουν να κάνουν πράξη την δεύτερη ευκαιρία και να θεμελιώσουν στην πράξη αυτό που μόνο στα λόγια όπως είπαν λένε οι πολιτικοί, τη περίφημη δια βίου μάθηση που για εκείνους πλέον, και πάλι αποτελεί ανεκπλήρωτο όνειρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News